Завантаження Події
  • Це подія пройшло.

АГРОПОДІЇ

Професійний дегустаційний конкурс «Independent Сraft»

86190950_206637744067669_8362891891905134592_o
24 Лютого, 2020
11:00 - 18:00
Організатор: Ukrainian Craft Distillers Association

Український професійний дегустаційний конкурс «INDEPENDENT СRAFT»

Ukrainian Association Craft Distillers, в рамках своєї професійної діяльності, продовжує цикл Українських дегустаційних конкурсів «INDEPENDENT СRAFT»

Віскі-зернової дистилят, витриманий в обвугленій дубовій бочці або на обвугленій дуб. Клепке – основним оціночним параметром є схожість органолептичних показників з характерним для міжнародної категорії «Віскі» смаковим портретом

Угруповання по сировині:
– соложений ячмінь (молт)
– інші зернові культури – пшениця, жито, гречка, просо, рис
– кукурудза
Зразки передбачається розподіляти:
– класичні сингл молти з витримкою не менш трьох років
– односолодові (ячмінні) з витримкою менш трьох років (плюс чіпсованние)
– солодові (зернові – всі) з витримкою менш трьох років (плюс чіпсованние)
– кукурудзяні, тип Бурбон
– бленд (купаж на основі зернових дистилятів)

Білий віскі, який дотримується всіх технології приготування віскі, крім витримки в бочках. Напої не можуть містити доданих ароматизаторів або барвників

Конкурс, який покликаний в форматі професійно-споживчого тесту, продемонструвати стан, якість та рівень розвитку такої сфери діяльності, як крафтове виробництво міцних алкогольних напоїв, обрати кращих, провести оцінку напоїв.Всі результати будуть опубліковані.

Конкурс проводиться в рамках певної теми. Заявником можуть виступати індивідуальні ентузіасти, виробники дрібносерійних партій вироблені в форматі «крафт».

Для проведення Конкурсу створюється Експертна дегустаційна комісія. Експертна комісія проводить оцінку продукції методом закритої (сліпої) дегустації. Дегустаційна комісія складаться з представників Асоціації сомілье України, Асоціації барменов України, провідних експертів спиртової галузі, технологів, виробників, незалежних спостерігачів (споживча група) і представників засобів масової інформації. Оцінка якості конкурсних зразків здійснюється за 100-бальною системою, згідно з форматом найбільших міжнародних дегустаційних конкурсів і прийнятим галузевим стандартом.

Дегустаційний Конкурс проводиться у відповідності з усіма критеріями міжнародних організацій. З огляду на «сліпий» тип дегустації, експертам не повідомляється товарне найменування продукції і виробник. Зразки кодуються незалежними спостерігачами перед дегустацією. Присутність членів Експертної комісії при кодуванні зразків заборонено. Дегустатор записує в своїй дегустаційній картці дану їм бальну оцінку по кожному оцінюваному показнику, підраховує загальну бальну оцінку по кожному зразку, підписує картку і передає голові дегустаційной комісії по кожному зразку окремо.

Обробка результатів дегустаційної оцінки проводиться секретарем дегустаційною комісії, у присутності незалежних спостерігачів. Розраховується середнєарифметичне значення всіх представлених дегустаторами оцінок по кожному зразку з округленням до другого знака після коми. При цьому, під час підрахунку медіани відкидається найвища і найнижча оцінка. Після закінчення дегустації всіх представлених алкогольних виробів і здачі дегустаторами дегустаційних карток кожного зразка, під керівництвом голови (або його заступника) проводиться обговорення зразків. При значних розбіжностях в оцінці експертами першої та другої секції окремого зразка Голова має право поставити зразок на повторну дегустацію. Результати повторної оцінки визнаються остаточними.

Вартість реєстраційного внеску за участь у конкурсі
– 1 зразок
для членів Асоціації– 700 грн.
для всіх інших бажаючих – 1000 грн.


Всі питання:
Лавренова Катерина
067 7511110
[email protected]

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: