Завантаження Події
  • Це подія пройшло.

АГРОПОДІЇ

Пресконференція на тему: «Дорожня карта земельної реформи в Україні. Розвиток економіки»

29 Січня, 2021
12:30
Організатор: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Учасники заходу обговорять основні етапи земельної реформи, заплановані на 2021 рік. Завдяки запуску Державного аграрного реєстру будуть виправлені помилки в кадастрі та надаватиметься державна підтримка. Упровадження електронних торгів унеможливить незаконне виведення земель із державної та комунальної власності та дасть змогу купувати права на землю на прозорих конкурентних засадах. Створення Фонду часткового гарантування кредитів забезпечить розвиток іпотечного кредитування та доступні для малих агропідприємств позики.

Держгеокадастр має стати сервісно орієнтованою службою.

Планується скасування  процедури погодження та експертизи землевпорядної документації. Водночас, громади отримають право розпоряджатися землями, розташованими за межами населених пунктів. У відання громад перейдуть близько 2,5 млн га сільськогосподарських земель.

Для того, щоб  запуск ринку землі був ефективним, ще необхідно ухвалити пакет законопроєктів і постанов Кабінету Міністрів України, які заповнять юридичні прогалини в законодавстві та забезпечать прозорі земельні відносини.

Також експерти розглянуть економічні наслідки земельної реформи для української економіки та можливості, що їх отримають землевласники та інвестори.


До участі запрошені:

Роман Лещенко – міністр аграрної політики України;

Олексій Пінчук –  в. о. голови Держгеокадастру;

Сергій Кубах – керівник напряму земельної реформи Програми USAID «АГРО»;

Олег Нів’євський –  професор Київської школи економіки, експерт із земельних питань;

Дмитро Ливч – експерт Easy Business.


Акредитуватися та надіслати запитання до спікерів можна до 20:00 28 січня за електронною адресою: [email protected]

тел.: +38050 984 62 46

Акредитовані ЗМІ отримають посилання на онлайн-трансляцію заходу а надіслані запитання будуть передані спікерам, які озвучить модератор, та прескіт з матеріалами пресподії.


Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: