Українці навчились вирощувати гриби шиітаке | AgroNews
        
        
        
        
        
        
              
              
        
        
        
        
      
        
              

        
        
    
    
        
        

Українці навчились вирощувати гриби шиітаке

389.jpg

Найбільша проблема вирощування екзотичних грибів в Україні полягає в їх подальшому збуті. Про це розповів Андрій Савчук, керівник компанії «Фунготерра», передає «Інфоіндустрія».

«Фунготерра» займається вирощуванням грибів шиітаке. В Україні налічується всього два виробника такої екзотичної продукції. Другий – Есмаш», але коли «Фунготерра» починала свій бізнес, то про нього ще не знала.

Зараз компанія виробляє 2 тонни шиітаке кожен місяць. Перший урожай збирали на 8 кв. метрів, потім виробництво масштабували, вдосконалили технологію. Для вирощування грибів використовують тирсу дуба, вільхи, ясена, клена — це покращує їх смак.

Росте гриб довго, близько 4 місяців. Технологія вирощування досить складна — з використанням комп’ютерного регулювання і автоматики.

Ще й попит на свою продукцію доводиться формувати самому виробнику. «Багато хто не знають про існування шиітаке. Ми постійно влаштовуємо дегустації, проводили презентації в Goodwine, смажили гриб на мангалі, давали пробувати в сирому вигляді. Використовуємо будь-яку можливість дати спробувати гриб. Також важлива співпраця з ресторанами, потрібно переконати їх включити шиітаке в меню», — розповідають в «Фунготерра».

До слова, ринок грибів в Україні зараз активно розвивається – і не тільки екзотичних. Зростає споживання, а разом з ним і ціни. Приміром, гливи подорожчали з 23 до 40 грн/кг, ціна на шиітаке зі 100 грн зросла практично вдвічі.

За матеріалами: agroday.com.ua

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.