У нішевому сегменті рекомендують вирощувати гриби, мікрогрін і тютюн | AgroNews
        
        
        
        
        
        
              
              
        
        
        
        
      
        
              

        
        
    
    
        
        

У нішевому сегменті рекомендують вирощувати гриби, мікрогрін і тютюн

479.jpg

Найбільш ненасичені нішеві сегменти в українському сільгоспвиробництві — вирощування грибів, мікрогріну, високоолеїнового соняшнику, олійного гарбуза і тютюну. Такої думки дотримується Петро Лахай, експерт аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу, передає LIGA.net.

Всі ці культури — зелене світло для аграріїв, особливо тих, які націлені працювати на зовнішні ринки.

До того ж, вирощувати їх вигідно з точки зору рентабельності. Наприклад, гектар тютюну дає 100 000 грн прибутку. Для порівняння, гектар кукурудзи в середньому за останні 5 років приносив аграріям 3600 грн.

Якщо розглядати співпрацю з ресторанами, то тут варто звернути увагу на спаржу, картоплю з кольоровою м’якоттю, хурму, батат.

Лахай зазначає, що всі ці культури вже вирощуються в Україні, правда точково і переважно в південних областях. Але збільшення площ під ними дозволило б заробляти набагато більше, вважає експерт.

Нішове виробництво в Україні розвивається поступово. Часто для вирощування нових культур фермерам не вистачає знань. Вони тільки вчаться працювати з «екзотикою» і поряд з високою рентабельністю стикаються з багатьма ризиками. Причому, ризики полягають не тільки у виборі технології вирощування, але і в збуті вирощеного.

В останньому випадку фермерам рекомендують налагоджувати співпрацю з великими рітейл-мережами. Надалі при їх сприянні можливий вихід і на зовнішні ринки.

За матеріалами: agroday.com.ua

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.