Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Як в Україні роблять бізнес на молюсках

13 лютого 2018
Переглядів:
4323
220.jpg

Технологія вирощування устриці нескладна та в усьому світі однакова. 

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів власник фермерського господарства «Устриці Скіфії» (Одеська область) Андрій Пігулевський.

«Годувати устриць не потрібно. Головне – обрати правильне місце, правильну глибину (1-1,5 м), – зазначив він. – Також слід ретельно перетрушувати устриці в мішках. Чим частіше це робити, тим якіснішою виходитиме продукція. Наші працівники це роблять раз на два тижні».

В устричному бізнесі вважається, що якщо 10% молодняку вижило, то це вже прибуток, зауважив Андрій Пігулевський. «У мене в чорноморській воді виживало 20-25% бебі-устриць. Це – чудові показники», – підкреслив він.

Збирання врожаю устриць відбувається протягом року. 

У спеціально обладнаних автомобілях устриць транспортують до Києва. «За тиждень-два продаємо все, що зібрали», – додав Андрій Пігулевський. Сьогодні їх устриця в магазинах коштує 30 грн/штука.

Один із бонусів вітчизняної устриці є те, що в 99% випадків вона буде свіжішою порівняно із закордонною, зазначив власник «Устриць Скіфії».

Щоб розвивати устричну культуру, компанія створила кілька освітніх програм. «Я їжджу по країні з лекціями», – сказав Андрій Пігулевський.

 

За матеріалами: AgroTimes

 

13 лютого 2018 08:00
переглядів:
4323
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.