Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

У Силіконовій долині салат вирощують роботи

14 січня 2018
Переглядів:
529
351.jpg

Стартап із Силіконової долини Iron Ox навчив роботів вирощувати салат в гідропонічних теплицях. Роботи переміщують рослини по мірі їх розвитку, спостерігають за станом салату, вибраковують слабкі паростки і навіть визначають хвороби.

Інженери налаштовують штучний інтелект таким чином, щоб він контролював весь процес вирощування — від посадки насіння до збору врожаю.

Уже в 2018 році Iron Ox планує відкрити автоматизовану ферму на 750 кв. метрів. Як обіцяє компанія, таке виробництво не буде використовувати пестицидів.

«За кілька років робототехніка зайшла дуже далеко. Датчики стали дешевшими, а програмне забезпечення надійнішим», — каже співзасновник і генеральний директор Iron Ox Олександр Брендон.

Американське виробництво салатів зосереджено переважно в Каліфорнії та Арізоні. Ці регіони по мірі зміни клімату все більше відчувають брак води. Більш того, поки головка салату дійде до споживача, вона обробляється дев’ятьма видами різних пестицидів.

Iron Ox зумів вирішити обидві ці проблеми, а заодно і третю — брак робочої сили. Залишилося останнє — зробити продукцію більш доступною для споживача. Зараз головка салату, вирощеного в теплиці, коштує $3,99. Ту ж саму продукцію з поля продають за $1,99.

За матеріалами: agroday.com.ua

14 січня 2018 15:00
переглядів:
529
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.