Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Вимоги ЄС: у українських кондитерів все «в шоколаді»?

19 грудня 2017
Переглядів:
2095
AN_316.jpg

З 1 січня 2018 року в Україні починають діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду. На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, вони є обов’язковими для виконання. Зазначимо, що запровадження європейських норм до продуктів з какао та шоколаду є зобов’язанням України в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Отже чи готові вітчизняні виробники до запровадження європейських вимог розповіли сьогодні представники Мінагрополітики та профільних кондитерських асоціацій під час інформаційного заходу для журналістів, що відбувся у «Львівській майстерні шоколаду» в Києві.

Під час заходу було коротко роз’яснено основну суть вимог. Відповідно до них «шоколадом» може називатися лише той продукт, що містить не менше 35% какао-продуктів.

У молочному шоколаді повинно бути не менше 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. У білому шоколаді – не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. В шоколадній цукерці з начинкою має бути не менше 25% шоколаду.

При цьому, якщо продукт не відповідає зазначеним вимогам, він не може називатися шоколадом. 

Впровадження цих вимог буде сприяти підвищенню якості продуктів з какао та шоколаду на українському ринку, адже вимоги є обов’язковими для виконання. Крім того, європейські стандарти несуть зростання обізнаності покупців, адже вони матимуть повну та правдиву інформацію про продукт, що споживають.

В свою чергу, виробники отримають спрощення експорту до ЄС, адже діятимуть однакові вимоги до продукції як в Україні, так і в Європі та доступ до формування чесного конкурентного середовища, адже визначені прозорі правила для всіх гравців ринку.

За словами Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, цього року в Україні було прийнято системний законопроект, який забезпечує підходи для забезпечення безпечності продуктів.

«Ми йдемо до того, щоб і на внутрішній і на зовнішній ринок йшла продукція однакової високі якості. Це дає нам можливість реально підтримувати український продукт за рахунок зрозумілих в прозорих для всіх вимог» -зазначила  віце-прем’єр-міністр.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час заходу виразила думку, що нові правила адаптують українських виробників до європейських стандартів, для того «щоб вони впевнено почувалися на європейському ринку».

В свою чергу, президент Асоціації Укркондпром (об’єднання виробників кондитерської галузі України) Олександр Балдинюк  впевнений, що наразі галузь повністю готова до впровадження вимог ЄС.

«І тому можна говорити про те, що ми зараз починаємо експансію української продукції на ринки ЄС»,- резюмував керівник профільної асоціації.

Катерина Звєрєва, ІА AgroNews.ua

19 грудня 2017 13:48
переглядів:
2095
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.

остані коментарі

Анонси