Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Експорт цукру зріс на 59%

07 грудня 2017
Переглядів:
166
AgroNews130901.jpg

За листопад поточного року українські виробники експортували 67,2 тис. т цукру, що на 59% більше за показник попереднього місяця.

«В листопаді експортували 67,2 тис. т цукру. Географія експорту суттєво не змінилась. Основні поставки здійснювались до Туркменістану (14%), Шрі-Ланки (14%), Швейцарії (12%), Азербайджану (11%) та Туреччини (10%)», - прокоментувала керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Сумарно за 11 місяців поточного року виробники поставили на зовнішні ринки 551,0 тис. т цукру, що на 64% більше ніж за аналогічний період минулого року – 335,25 тис. т.

За словами Бутило, таке нарощення було зумовлено сприятливою ціновою ситуацією на світовому ринку на початку року та значним збільшенням виробництва цукру: «В 2016/2017 МР році виробництво цукру досягло 2,02 млн т, при тому, що внутрішнє споживання скорочується з кожним роком. Окрім того, сприятлива ситуація на початку року на світовому ринку дозволила реалізувати надлишки та зняти напругу з внутрішнього. Наразі ж, світовий ринок дещо просів, проте подальші поставки цукру будуть продовжуватись».

Нагадаємо, за прогнозами асоціації виробництво цукру в 2017/2018 МР залишиться на рівні минулого року – близько 2,0 млн т.

Станом на 6 грудня наварено 1,75 млн т цукру та перероблено 12,27 млн т цукрових буряків. Всього в сезоні працювало 46 цукрозаводів, 24 з яких уже завершили виробничий сезон.

07 грудня 2017 12:04
переглядів:
166
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.