Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

На Кіровоградщині побудували унікальний елеватор для однієї культури

07 грудня 2017
Переглядів:
259
kukuruza-2.jpg

Фермерське господарство Валентини Крамар у селі Кам’янече Кіровоградської області побудувало певною мірою унікальний елеватор, призначений для доробки і зберігання лише однієї зернової культури – кукурудзи.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

Господарство вирішило побудувати «кукурудзяний» елеватор, оскільки не могло дозволити собі побудувати великий комплекс.

Вирішили, що працюватимуть на елеваторі саме з кукурудзою з кількох причин.

По-перше, кукурудза після доробки найбільше піднімається в ціні, а найвигідніше її можна продати, притримавши кілька місяців після збирання врожаю.

По-друге, саме ця культура більше за інші потребує досушування, яке краще здійснювати сушаркою, а не перегортанням.

«Зрозуміло, що перше ніж розпочати будівництво, економічний бік питання ретельно прораховували. Можу сказати, що власна доробка й зберігання виявилися вигіднішими, ніж агрофірма платила б за це кошти комерційному елеватору, і, певна річ, вигіднішими, ніж якби ми продавали врожай з поля», – зазначив керівник підприємства Євген Каліберда.

Наприклад, минулого сезону доробка й зберігання однієї тонни кукурудзи обійшлися господарству в 128 гривень – це з урахуванням вартості газу, електроенергії, амортизації обладнання, виплати зарплат персоналу, транспортних витрат.

«Натомість середня ціна продажу тонни зерна становила 4,5 тис. грн, тоді як з поля його можна було продати не дорожче, ніж за 4 тис. грн», – підкреслив Євген Каліберда.

За матеріалами: AgroTimes

07 грудня 2017 15:00
переглядів:
259
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.