Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Завойовуючи ніші: особливості виробництва та маркетингу жимолості в Україні

14 листопада 2017
Переглядів:
255
160.jpg

Вирощування ягід вважається в Україні одним з найбільш прибуткових сегментів аграрного бізнесу. Саме через це конкуренція між виробниками за покупця в Україні щороку стає гострішою і виробники активно шукають «нішові» напрямки, в яких би вони змогли використовувати досвід, набутий на вирощуванні традиційних ягідних культур.

Одним з таких напрямків є жимолость - культура, яка для фермерів України лишається ще зовсім невідомою, втім інформація про дуже вигідні умови вирощування в країні та дуже привабливі ціни не дає спокою прогресивно налаштованим фермерам.

«Україна дійсно має всі необхідні умови для вирощування жимолості. На відміну від вибагливої до грунтових умов лохини, цю ягоду можна вирощувати практично скрізь, де успішно культивуються смородина, порічки чи агрус. Крім того, це одна з небагатьох ягід, сучасні сорти якої можна збирати комбайном без суттєвої втрати якості. Але в будь якому бізнесі, досвід є найціннішим і цей випадок не є виключенням. Навіть невеликий виробничий проект з вирощування жимолості потребує інвестицій, тому треба врахувати багато нюансів безпосередньо на етапі закладання плантацій . Крім того треба заздалегідь розуміти, хто буде головним покупцем цієї ягоди - розповідає Олександр Ярещенко, кандидат сільськогосподарських наук Інституту садівництва НААН

За його даними, в Україні вже є кілька проектів з вирощування жимолості. За рідким виключенням, господарства експериментують на невеликих площах.

За матеріалами: Інфо-Шувар

14 листопада 2017 11:28
переглядів:
255
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.