Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Ціни на овочі та м'ясо в жовтні знизилися, на молоко - підвищилися

13 листопада 2017
переглядів:
450

У жовтні вартість овочів борщового набору, як і прогнозувалось, продовжувала знижуватись. Так, середній рівень закупівельних цін на картоплю знизився на 7% порівняно з вереснем, капусти – на 16%, моркви – на 12%, цибулі – на 15%. Вартість буряку не змінилась.

Зниження закупівельних цін на свинину та зниження попиту на курятину призвели до незначного зменшення ціни в розмірі 1,9% та 0,5% відповідно. В той же час, ціни на яловичину показали незначний ріст. Вартість бакалійних продуктів  переважно знижувалась, однак девальвація гривні спричинила підвищення цін на олію.  Вартість молока  у жовтні зросла на 2,3%.

У листопаді варто очікувати стабілізації цін на овочі та фрукти. Оскільки пік виробництва вже пройшов, коливання цін можливе в межах 10%. На ринку м’яса спостерігається сезонне збільшення виробництва, оскільки домогосподарства починають вирізати худобу, через збільшення витрат на утримання. У той же час, попит з боку м’ясопереробних підприємств росте перед початком заготовки продукції на новорічні та різдвяні свята. Тому на ринку м’яса варто очікувати коливання цін в межах 3-5%. Вартість молока продовжуватиме демонструвати незначний ріст під впливом фактору сезонності. Бакалійні продукти показуватимуть переважно низхідний ціновий тренд в межах 2-4% під впливом збільшення виробництва.

«Для більшості продуктів споживчого кошика стимулюючим фактором росту цін виступав курс гривні, який демонстрував незначне послаблення», - коментує Євгеній Дворнік, експерт аграрних ринків Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

За матеріалами УКАБ

13 листопада 2017 12:40
переглядів:
450