Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Потенціал квасолі в Україні є нерозкритим, вважають аналітики

25 вересня 2017
переглядів:
758

Виробництво квасолі в Україні в 2016 році склало 53,6 тис. т, що є одним з найвищих показників з часів незалежності України.При цьому обсяги виробництва квасолі нарощуються, адже наша країна знаходиться в більш зручному географічному положенні, ніж основні країни-експортери в ЄС (Канада, Китай, Аргентина, США, Ефіопія та інші).Про це йдеться в дослідженні «Нішеві напрямки агровиробництва: квасоля», підготовленого асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу».

Разом з тим аналітики УКАБ зазначають, що потенціал цієї культури є нерозкритим.

«Беручи до уваги середню вартість експорту з України в 2016 році на рівні 534 $/т, що на 300 $/т нижче, ніж в основних країнах-експортерах і з огляду на зростаючий попит на квасолю в ЄС, це є одним з можливих перспективних нішевих напрямків агровиробництва», - акцентують в дослідженні аналітики.

Наприклад, щоб задовольнити попит Італії, потрібно 127 тис. т, що в 2,4 рази більше, ніж валовий збір квасолі в 2016 році в Україні.

За матеріалами AgroPortal.ua

 

 

25 вересня 2017 16:28
переглядів:
758