Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Чому дорожчає курятина в Україні

30 липня 2017
Переглядів:
11252
kuryatina.jpg

Подорожчання м'яса курей в умовах монопольного ринку в Україні пояснюється виключно зростанням експорту.

Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пише ГолосUA.

«Виробництво курятини на сьогоднішній момент повністю індустріалізовано, основний сегмент ринку виробляється промисловим способом, причому декількома виробниками, а коментувати ситуацію на монопольному ринку може тільки Антимонопольний комітет», - пояснив експерт.

За його словами, в ситуації з винятковим положенням на українському ринку виробники курятини використовують для збуту ту продукцію, яка в силу тих чи інших причин не потрапляє на зовнішні ринки.

Так, за перевиробництва курятини та курячих яєць в умовах експортних обмежень монополіст знижує ціну на продукт в Україні і позбавляється від надлишків.

Коли ж експорт зростає, як пояснив О. Пендзин, пропозиція на внутрішньому ринку різко скорочується, і ціни, відповідно, підскакують. Так, наприклад, в ситуації з яйцями коливання вартості можуть доходити до 40% протягом місяця-двох.

Нагадаємо, за підсумками перших шести місяців 2017 року, в Україні було вироблено 529,3 тисячі тонн м'яса птиці. Із загального обсягу, 431,8 тисяч тонн становить свіже та охолоджене м'ясо, ще 97,5 тисяч тонн вироблено замороженої продукції. В цілому, за січень-червня обсяги виробництва м'яса птиці в Україні зросли на 25,3%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Якщо розглядати свіже та охолоджене м'ясо, то його виробили на 46% більше, ніж рік тому.

 
30 липня 2017 15:23
переглядів:
11252

"Коли ж експорт зростає, як пояснив О. Пендзин, пропозиція на внутрішньому ринку різко скорочується, і ціни, відповідно, підскакують."

Объясните, пожалуйста, как это связано? То, что страна начинает продавать больше заграницу, население Украины станет меньше кушать птицы????!!!!!!

Может наоборот? цены подскакивают и у людей нет денег покупать "золотую" курицу, поэтому и предложение падает?

14.08.2017 11:05

Пані Даріє, напевно, через неправильне розуміння таких економічних понять як "попит" і "пропозиція" Ви неправильно зрозуміли твердження, яке цитуєте на початку свого коментаря. І внаслідок цього виникає обурення, яке погано впливає на Ваше здоров'я.
Пан О. Пендзин пояснив, що скорочується не попит, а саме _пропозиція_ (тобто обсяг продукції, що її товаровиробник виставляє на продаж). Тобто саме той процес, про який говорите й Ви.
У таких випадках нормальні уряди вдаються до експортного квотування чи мит. Шкода, але в Україні так і не утворилася нормальна влада.

05.09.2017 03:55

Курятина в Украине достигла цены на Свинину,телятину. В развитых странах кцурятина в 3 раза дешевле свинины,говядины. И только аллигатором Рябы и курчат всё мало бабла, потому что жопу зимой бояться застудить и живут эти пиндосы в тёплых странах. Где госрегулирование рынков??? Хочешь дом = 20 % соцжилья, хочешь ТРЦ = соцклиника или школа. Маркетов и так хватает не с соцценнами н каждом углу. ГДЕ ГОСУДАРСТВО ВООБЩЕ В РЕШЕНИИ СОЦВОПРОСОВ???. Косюка и ему подобных = через ЧЕСТНОЕ НАБУ с привлечением!!! Этим Набумовцы олько заявляют, где результаты "посадили /расстрляли"? Г..доны за наши кровные налоги.

30.07.2017 19:12
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.