Аграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

«Чумак» відмовляється від цукру в своїх продуктах

19 червня 2017
Переглядів:
266
10.jpg

Відомий вітчизняний виробник «Чумак» переходить на використання натурального екстракту солодкої трави стевії в своїх продуктах. Головна причина відмови від цукру — тренд здорового способу життя, який продовжує стрімко зростати.

Зокрема, тільки з 2010 по 2014 рік світовий ринок «правильного харчування» виріс в два рази. Сьогодні він оцінюється в $648 млрд. Дослідницька компанія NPD Group називає саме цукор продуктом номер один, від якого намагаються відмовитися уважні до свого здоров'я споживачі. Правда, відмовитися від цукру не так легко, адже він повсюдно використовується в харчовому виробництві, а також викликає звикання до «цукрового смаку».

Тому протягом останніх трьох років «Чумак» проводить дослідження з очищення та модифікації екстракту стевії, поліпшення його смаку і використання в продуктах харчування.

У минулому році фахівці компанії створили унікальний і недорогий спосіб гармонізації смаку екстрактів стевії — Harmonix. Завдяки Harmonix смак стевії вдалося наблизити до цукру, а також досягти 50% економії вартості цукру при його заміні у виробництві соусів і кетчупів. Так з'явився перший у світі кетчуп, в якому екстракт стевії повністю замінює цукор, — Чумак «Light». Калорійність продукту зменшилася на 60%, при цьому кетчуп повністю зберіг свій смак і «насолода».

У "Чумаку" кажуть, що заміна цукру гармонізованим екстрактом стевії тільки в п'яти продуктах дозволила компанії знизити їх собівартість на 1 млн гривень. Успішний досвід заміни цукру у власному виробництві підказав компанії ідею запропонувати екстракти стевії всім виробникам продуктів харчування — тепер «Чумак» розвиває новий проект в своєму продуктовому портфелі — Green Leaf Healthy Sweet.

За матеріалами: AgroReview

19 червня 2017 14:00
переглядів:
266
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.
  • Адреса страниц и электронной почты автоматически преобразуются в ссылки.
  • Строки и параграфы переносятся автоматически.

Подробнее о форматировании текста

остані коментарі