Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Великі об’єми виробництва тримають світові запаси зерна на рівні, близькому до рекордного - ФАО

19 червня 2017
Переглядів:
450
FAO.jpg

За даними останнього прогнозу ФАО щодо попиту та пропозиції зернових в світі, в сезоні 2017-2018 перспективи, як і раніше, сприятливі, оскільки попит, як очікується, буде трохи відставати від передбачуваних обсягів виробництва, що дозволить підтримувати світові запаси на рівні, близькому до рекордних.

Виробництво, споживання та запаси зернових

Джерело малюнку: http://www.fao.org/worldfoodsituation/csdb/ru/
 
Виробництво

В даний час ФАО прогнозує обсяг виробництва зернових у 2017 році на рівні 2 594 млн т, що на 5 млн т нижче травневого прогнозу і на 14,1 млн т (0,5%) нижче торішнього. Зниження цього місяця є, головним чином, результатом погіршення видів на урожай фуражних зернових і, меншою мірою, рису. У порівнянні з 2016 роком, значна частина зниження пов'язана з очікуваним скороченням світового виробництва пшениці на 2,2%, а також зі зниженням обсягів виробництва ячменю і сорго. Очікуваний приріст світового виробництва кукурудзи на 1,4%, головним чином в Південній Америці і на півдні Африки, а також збільшення світового виробництва рису на 0,7% все ж не зможе компенсувати це зниження.

Споживання

Загальне споживання зернових в сезоні 2017-2018 років прогнозується в обсязі 2 584 млн т, що на 13 млн т (0,5%) більше, ніж в сезоні 2016-2017 років. Однак це на 11 млн т нижче травневого прогнозу, що відображає головним чином коригування в бік зниження довгострокових прогнозів по фуражній пшениці і кукурудзі, особливо в Китаї. На річній основі очікується зниження споживання пшениці в порівнянні з сезоном 2016-2017 років на 0,4%, а загальний обсяг споживання фуражних зернових і рису, як очікується, може збільшитися, відповідно, на 0,8% і 1,2%.

Запаси

Прогноз ФАО щодо світових запасів зернових наприкінці закупівельної кампанії сезону 2018 року було збільшено порівняно з минулим місяцем на 14 млн т. Зараз він становить 703 млн т, що трохи вище рекордного рівня 2017 року. Основна частина цього коригування в порівнянні з прогнозом минулого місяця пов'язана зі зміною запасів пшениці та кукурудзи, перш за все в Китаї. В цілому прогнозований річний приріст світових запасів зернових відображає підвищення в порівнянні з минулим місяцем прогнозу по запасах пшениці, хоча перехідні запаси фуражних зернових цілком можуть знизитися, а обсяг запасів рису очікується в цілому стабільним.

Торгівля

Вперше за останні чотири роки очікується зниження обсягу світової торгівлі зерновими в сезоні 2017-2018 років приблизно на 5 млн т (1,2%). Це зниження пов'язане головним чином з прогнозами зниження імпортного попиту на пшеницю, кукурудзу і сорго.

Зведені таблиці

Джерело малюнків: http://www.fao.org/worldfoodsituation/csdb/ru/
 

19 червня 2017 09:26
переглядів:
450
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.