Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Рослини, які змінили меню світу

03 червня 2017
Переглядів:
1558
20.jpg

Відкриття Колумбом Америки різко змінило харчування в Новому і Старому Світі. Було привезено багато сільськогосподарських культур.

Шоколад, картопля та помідори - це трійка нових продуктів, що з’явились в Європі. Інколи нові смаки, фрукти та овочі не відразу стали популярними.

Кукурудза походить з Центральної та Південної Америки. Ацтеки вважали її символом життя. Колумб в 15 столітті привіз її до Іспанії, де її спочатку розводили, як диковинку, а згодом оцінили і харчову цінність.  Сьогодні за площею насаджень кукурудзу перевищує тільки пшениця.

Топінамбур (земляна груша)

За походженням вона з Північної Америки, з провінції Топінамбур, звідки в неї ця назва. Цю трав’янисту рослину  після появи її в Європі в 17 столітті стали культивували у Франції і Англії як овоч. Топінамбур знайшов Колумб під час своєї подорожі вперше в Америку. Він описав її як «велику моркву з смаком каштана». Тепер солодка картопля є основою їжею мільйонів людей.

Картопля

Картопля мовою інків «папа» . Цей овоч привезли іспанці, він був основою економіки в Перу. Картопля протягом двісті років стала основною їжею в багатьох європейських країнах. Деякі історики твердять, що ріст кількості людей, який відбувся під час європейського промислового перевороту, завдячується картоплі.

Помідор

Ацтеки і майя культивували томати. Вже в 16 столітті в Іспанії і Італії також  почали вирощували помідори. І завдяки цьому плоду піца стала улюбленою стравою. Інші європейці тільки в 19 столітті переконалися в корисності томатів.

Шоколад

Шоколад був улюбленим напоєм ацтекського правителя Монтесуми. Коли Кортес з'явився в Мексиці, боби какао так високо цінилися, що використовувались як гроші. У 19 столітті, коли цукор і молоко були призначені для покращення смаку, шоколад став міжнародним ходовим товаром.

За матеріалами: franyk.com

03 червня 2017 08:10
переглядів:
1558
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.