Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

В Україні масово закриваються пекарні

28 травня 2017
Переглядів:
18123
28.jpeg

Ринок хліба та хлібобулочних виробів в нашій країні демонстрував переважно негативну динаміку протягом останніх 5 років. Сьогодні аналітики говорять про наявність в Україні 400 промислових підприємств, що випускають хлібобулочні вироби, і близько 400 міні-пекарнях продуктивністю від 1 тонни на рік. Проте, за останні 2 роки закрилося близько 150 підприємств, які не витримали конкуренції на ринку. Про це повідомляють експерти компанії Pro-Consulting.

За останні 5 років, пекарні пропонували стандартні види продукції, але зараз багато переорієнтуються на виробництво екзотичних сортів хліба і солодку випічку.

На сьогоднішній день в Україні працюють переважно міні-пекарні з неповним циклом виробництва, але останнім часом активно почали з'являтися і пекарні повного циклу.

Щорічно в Україні виробляється понад 1,1 млн тонн хліба та хлібобулочних виробів, а також більш 0,11 млн т кондитерських виробів і тортів.

Але основна причина даного спаду не зниження попиту на продукцію, а присутність на ринку великого тіньового сегмента - продажу хліба та хлібобулочних виробів через фізосіб-підприємців, статистика по яких не ведеться.

При цьому потенційна ємність ринку становить близько 3,5-3,7 млн ​​тонн хлібобулочної продукції в рік.

Виробництво соціальних сортів хліба становить близько 80% від загального обсягу виробництва, преміальні сорти займають всього 5%, функціональні - 3%.

Найпопулярнішими видами хлібобулочних виробів є ватрушки, булочки та коржики, які займають близько 37% сукупного обсягу даного ринку.

Більше 90% ринку хліба та хлібобулочних виробів України становить продукція національного виробника.

Згідно з аналітичними даними, близько 40-60% виробництва в країні перебуває «в тіні». Більше 50% внутрішнього виробництва хліба та хлібобулочних виробів припадає на 6 великих компаній.

Варто також відзначити тенденцію до збільшення частки більш дорогих сортів хліба.

Так, хліб з висівками хоча б іноді купують 20,5% споживачів, питома вага споживачів зернового, бездрожжевого і гречаного хліба становить 12,1%. Регулярно купують ці види хліба 3,1% і 1,1% споживачів відповідно.

Але найбільш популярними видами сортами залишаються пшеничний і житній хліб. Їх періодично купують 89,3% і 55,7% споживачів, найчастіше - 66,1% і 18,5% споживачів.

Хліб не рідше 1 разу на місяць купують 96,2% українців, булочні вироби - 79,3% українців, сушки, бублики, сухарі, соломку - 46,2% українців.

Виробництво хліба та хлібобулочних виробів;
виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання, тис. тонн:

ddd.png

Структура ринку хліба та хлібобулочних виробів за обсягами виробництва, 2016 р. (частки сегментів):

SDgsg.png

Сегментація ринку хлібобулочних виробів, в%:

dddd.png

Уподобання українців за видами хліба,%:

333.png

Частота покупки хлібобулочних виробів,%:

444.png

За матеріалами: ubr.ua

28 травня 2017 09:03
переглядів:
18123

Хліба не треба, лікарні і школи закривають: програма Гробмана визнана успішною!

28.05.2017 09:52

Пекарни закрываются потому, что спрос уменьшается. И это хороший знак: люди больше уделяют внимания своему здоровью, отдавая предпочтение цельному зерну и овощам.

28.05.2017 09:52

Производство хлеба в Украине упало за пять лет на 30 %! Скорее всего на эту цыфру уменьшилось население....

28.05.2017 09:51

100% правда)

28.05.2017 09:53

Выбрали на свою голову. Вам ведь не назначал никто его.

28.05.2017 09:41

А в Днепре в частных киосках продают "типа хлеб", который выпекается непонятно где и пахнет грязными тряпками. И сладкую выпечку такого же качества с непонятными реквизитами производителя. Есть "типа пекарни", которые работают по ночам в подвалах и сараях. Санитарные нормы и медкнижки персонала - это не для них.

28.05.2017 09:32

КРУГОМ ЗАКРЫВАЮТСЯ В Г. ЮЖНОМ ОДЕССКОЙ ОБЛ. ОДНА ПЕКАРНЯ НА 35 000 НАСЕЛЕНИЯ И ТУ МЭР НОВАЦКИЙ ЗАКРЫЛ ЧТОБЫ ОБЕСПЕЧИТЬ БЕСКОНКУРЕНТНОСТЬ СВОИХ НА ЛАПУ ДАТЕЛЕЙ

28.05.2017 09:21
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.