Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Вітчизняна система контролю безпечності харчових продуктів стала на один крок ближчою до європейської

18 травня 2017
Переглядів:
1201
19.jpg

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здо-ров’я та благополуччя тварин», який було розроблено за допомогою експертів Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Цей закон є значним кроком у реформуванні системи державного контролю безпечності харчових продуктів, її наближенні до європейських принципів здійснення контролю, що є надзвичайно важ-ливим у контексті виконання зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Ухвалений закон зменшує адміністративний тиск на добросовісних операторів ринку. Адже, окрім того, що тепер контроль здійснюватиме лише один компетентний орган – Держпродспо-живслужба, запроваджується ризик-орієнтований підхід до здійснення цього контролю: чим ниж-чий рівень ризику, який становить діяльність конкретного оператора ринку, тим з меншою часто-тою компетентний орган перевіряє цього оператора. Перевірка здійснюватиметься без поперед-ження, але відповідно до затвердженого вичерпного – тобто заздалегідь відомого оператору рин-ку – переліку питань. Нового підходу варто побоюватися лише тим операторам, які не приділяють належної уваги безпечності харчових продуктів, їх перевірятимуть частіше. В результаті всіх цих нововведень однозначно виграє споживач, який отримає можливість купувати харчові продукти з високим рівнем безпечності» – зазначила заступник керівника Проекту ЄС, старший експерт з пи-тань європейського законодавства Яна Добідовська.

18 травня 2017 12:38
переглядів:
1201
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.