Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Досконалість кукурудзи безмежна - Віктор Борисов

21 квітня 2017
Переглядів:
11743
AN_110.jpg

Ось уже 36 років він дружить з самою «царицею полів». Але вважає за краще не акцентувати увагу на своєму високому статусі. Перше враження: керівник Компанії МАЇС Віктор Борисов не любить зайвої уваги до своєї персони. Сам про себе каже, що він - не бос, проста людина. Саме цей, на перший погляд, самий звичайний українець створив з нуля найпотужнішу компанію, де переплелися наука, селекція, виробництво. Компанію, у якій є всі елементи, щоб зайняти місце поруч зі світовими грандами. Віктор Борисов завжди скромний, часом сором'язливий. При цьому одночасно - особистість величезною сили волі, внутрішньої сили, завзяття, терпіння і життєвої енергії. Без сумнівів, в ньому одночасно уживається дві людини: перший - спокійно пливе за течією, другий - бунтар, як криголам, долає снігові тороси непростих буднів вітчизняного бізнесу. У своєму прагненні досягти досконалості в створенні ідеального гібрида кукурудзи Віктор Борисов нагадує головного героя з циклу казок про малахітову скриньку. Так і хочеться сказати Майстер замість офіційного голова правління Компанії МАЇС.

- Вікторе Миколайовичу, на одному з Днів поля, в 2016 році, Ви сказали, що «МАЇС» хоче стати на одну сходинку з світовими компаніями з виробництва насіння.

- Не можу підтвердити мої слова в такій редакції, але суть питання зрозуміла. Прагнення досягти більш високого рівня є першочерговим завданням, думаю, не тільки нашого підприємства. Для цього і народжуються підприємства. У цивілізованому світі ефективний розвиток бізнесу і досягнення високих позицій можливі, якщо лідер і його команда мають об'єднуючу ідею, зрозумілу кожному гравцеві команди амбітний стратегічний план, а також правильно обрану тактику вирішення щоденних покрокових завдань.

Тільки опора на конкурентні переваги наших селекційних продуктів може бути вихідним мінімумом і основою для зміцнення позитивного іміджу бренду. Формування ресурсу довіри до нашого бренду ми бачимо, в першу чергу і виключно, шляхом створення гідних гібридів з оригінальною і унікальною генетикою. Такі гібриди повинні забезпечувати стабільний урожай і високий економічний результат. Витримувати колосальний темп щорічного поновлення генетики ринкових селекційних продуктів з одночасною підтримкою всіх трендів, що визначають високу якість насіння і сучасний сервіс просування товару до кінцевого покупця, - це і означає для нас бути на відповідному рівні в одному ряду з відомими учасниками ринку.

- Що необхідно для втілення планів компанії в життя? Яким повинен бути керівник, чи необхідна підтримка держави?

- Керівник селекційної компанії повинен бути генератором ідей і асоціювати селекцію з роботою мозку, насінництво - з матеріалізацією ідеї, насіннєвий ринок - з процесом споживання матеріалізованої ідеї. Бачити і прогнозувати концепцію розвитку селекційної фірми на 7-10 років вперед - здатність керівника, яка прямо визначає долю підприємства в цілому і кожного конкретного фахівця. Керівнику компанії важливо знати і історію селекції максимальної глибини, а також сформувати і залишити після себе максимальний ресурс для майбутніх поколінь.

Що стосується ролі керівництва країни в будь-якій допомозі нашому бізнесу, мені говорити складно. Розвиток нашого підприємства чимось нагадувало рух по мінному полю. Міни розставлялися десятками контролюючих відомств і сотнями перевіряючих. Мрію про той час, коли інстинкт самозбереження не буде домінантним і цілодобово напружувати мозок, де і яка міна тебе підстерігає. Хочеться без мін і мінерів. Образно застосовуючи біологічну термінологію, мрію і вірю, що бізнес і влада від стану паразитизму перейдуть у фазу симбіозу. Коли це станеться, виграють всі люди нашої країни. Такий стан бізнесу і влади характерний для громадянського суспільства. У нашій країні воно зараз народжується, і такі зміни неминучі.

- Відкриваючи у 2015 році суперсучасний насіннєвий завод, Ви анонсували запуск ще двох заводів.

- Стосовно планів будівництва насіннєвих заводів. Ми ввели в експлуатацію завод з найкращим технологічним обладнанням відомих європейських брендів. Вважаю необхідно при цьому розуміти прописні істини, що нові заводи - це важливо, але це всього лише допоміжний інструмент для просування до споживача носія високого врожаю. Ніякий завод не може бути альтернативою сильній генетиці. Генетика, генетика і ще раз генетика! Так, поганий завод може перекреслити хорошу генетику, але хороший завод ніколи не поліпшить погану генетику. Тому будівництво нових заводів - важливе завдання для нас, і ми цей напрям розвиватимемо. Однак ми розуміємо, що в поєднанні компонентів генетика-завод, як то кажуть, ноги ростуть з ефективних селекційних програм.

В інституті та аспірантурі я сумлінно ставився до курсу філософії та особливо бачив цінність для розуміння і практичного використання в житті і роботі діалектичних категорій. Так ось, важливо враховувати, що генетика - це суть, а завод - це інструмент оформлення суті. Суть завжди первинна і важливіше форми. Звичайно, розумію, краще, якщо суть і форма гармонійні, збалансовані і підсилюють один одного. Динамічний розвиток такого образного єдності наукової і виробничої сфери є для нас найважливішим завданням на перспективу.

- В цьому році компанія, створена Вами, святкує ювілей. Як взагалі з'явився «Маїс»?

- У 1992 році після виходу першої редакції Закону про селянське фермерське господарство було прийнято рішення про створення приватного підприємства, яке функціонує ось уже 25-й рік. Тоді вперше з'явилася можливість почати займатися селекцією і насінництвом не в державній установі, а в приватному підприємстві. Був відсутній будь-який стартовий капітал і необхідні матеріальні ресурси. Йшли на ризик, оформляючи банківські кредити.

Основною ідеєю народження Компанії МАЇС було створення і виведення на ринок кращого гібрида кукурудзи. Але перший гібрид «МАЇС» офіційно зареєстрували тільки на 11-й рік роботи підприємства, а перші патенти на право власності на зареєстровані гібриди були отримані на 14-й рік роботи. Було складно, але змогли вижити. Напевно, найсильнішим компонентом у прийнятті рішень і подоланні всіх бар'єрів був ресурс ентузіазму і безстрашності.

- Гібрид, про який мрієте і заради якого створили «МАЇС», він вже є або створення ідеального гібрида ще в процесі?

- Це певною мірою символ, це мета, яку досягнути неможливо. Той гібрид, до якого потрібно весь час йти. Це гібрид, який неможливо осягнути.

- Серед існуючих гібридів у вас є улюблений?

- Я б не хотів виділяти, у нас всі гібриди кращі. Спектр продукції дуже широкий. Перш за все, гібрид - це результат колективної праці, я не претендую, щоб в цьому процесі бути головним. Я працюю разом з командою. Можливо, виділю «Сплав» - гібрид, який найдовше тримається на перших позиціях продажів, який найбільше знають аграрії.

- А ось гібрид «Вікторія», він на честь дочки названий?

- Просто подобається це визначення - перемога.

- Ви назви всіх гібридів пам'ятайте, або треба підглядати в каталог?

- Я заглядаю в список, став уже забувати. Жартую, звісно. Всі гібриди пам'ятаю. Можливо, параметри і особливості всіх відразу не назву. Зараз стоїть завдання - скоротити кількість гібридів, залишивши оптимум, щоб аграріям було легше орієнтуватися.

- А як команда «МАЇС» святкує народження нового гібрида?

- Одного разу, коли з'явився новий гібрид, була відкрита пляшка старого французького вина. І вуаля - з'явилося ім'я «RedWine».

- Гібриду «RedWine» необхідна потужна кампанія з просування ...

- Уже налагодили виробничі випробування у італійців. Уже другий рік. Гібрид реєструємо в Італії. Є всі шанси, що він буде в реєстрі. Італійці зможуть насолоджуватися не французьким, а українським червоним вином.

- Озираючись, що можна сказати про трансформацію підприємства за 25 років? Яким бачите майбутнє «МАЇСу»?

- Відчуваю постійний стан цейтноту, недостатню швидкість прийняття важливих рішень і виконання персональних завдань. Свята не плануємо і про це навіть не думаємо. Краще свято - спонтанне, несподіване, коли з'являється щось нове, важливе, цікаве і привабливе. Радує також народження довгоочікуваних дітищ з наших селекційних програм. Такі довгоочікувані і вистраждані моменти є кращими емоційними стимулами наших буднів. Не уявляю кращого подарунка для селекціонера, ніж цифра врожаю зерна на моніторі селекційного комбайна, що перевищує планку врожаю високих ідеалів. Тільки селекціонерові відомий цей емоційний стан, якому він присвячує своє життя, жертвуючи багатьом, чим звичайна людина дорожить і перед чим схиляється.

Що вдалося зробити ... Вдалося те, що маємо по факту. Створено оригінальний бізнес. Бізнес складний, бізнес не стандартний, бізнес, який має перспективу. Бізнес, який цікавий для засновників, які втілили свої ідеї. Бізнес, який важливий для команди, яка має надійні робочі місця. Бізнес, який економічно, політично і стратегічно вигідний для держави Україна. Уже зараз діяльність таких підприємств дозволяє економити національну валюту на імпорт насіння кукурудзи та одночасно її заробляти при експорті на зовнішні ринки. Підкреслю важливе. Набагато краще заробляти валюту на експорті наукоємної продукції, а не на експорті сільськогосподарської сировини. Експортована наукомістка продукція одночасно з економічними перевагами ставить імідж країни на більш високий рівень в політичній площині.

У політичному і стратегічному аспекті для України важливо створювати робочі місця для фахівців інтелектуальної праці. Ми всі є свідками відтоку з України, в першу чергу, кращих фахівців розумової праці. Вирішення цієї важливої тактичної і стратегічної задачі може бути забезпечено зростанням робочих місць в підприємствах, подібних «МАЇСу». Сьогодні у нас працює шість селекціонерів високої кваліфікації, які могли б також працювати на економіку інших держав. Створити умови для роботи фахівців такого рівня надзвичайно непросто. Дуже важливо знати і враховувати, що на території, де знаходяться корені наукових підприємств, спрямований основний потік реінвестицій в дослідницькі програми зарубіжних підприємств наукового профілю. Ми повинні розуміти, що, розвиваючи бізнес в Україні, зарубіжні компанії до 80% своїх доходів інвестують в фундаментальні дослідницькі проекти, які, як правило, знаходяться не на території України. Чи можуть це усвідомлювати і реагувати на суть таких процесів нинішні представники влади - не знаю.

- Назвіть основні досягнення за чверть століття роботи компанії. Що ще треба зробити?

- У форматі нашого бізнесу непросто говорити про щорічні результати, а тим більше про досягнення. Селекція рослин - дуже консервативна сфера прикладних наукових досліджень. Для створення кожної інбредной лінії необхідно близько 7 селекційних циклів. Для створення гібрида необхідно ще 3-5 циклів. Я свідомо вимірюю тимчасові рамки не роками, а циклами. Чому? Тому що до 1999 року ми за один рік робили одне самозапилення або схрещування селекційних зразків у літній період. Тобто, один цикл відповідав одному року, і це співвідношення було 1 до 1. Починаючи з 2000 року, ми змогли змінити цю пропорцію до 1 до 2, а в окремі роки - навіть 1 до 3. Ми почали використовувати в селекційній технології інструмент зимового розплідника. До 2012 року ми робили селекційну програму в Індії. В окремі роки в цій країні нам вдавалося отримувати взимку по два цикли. Зараз ми виконуємо ці роботи в Чилі і, частково, повернулися знову до Індії. За допомогою цього інструменту селекціонери «МАЇС» виконали вже 17 циклів. Якщо скласти 25 селекційних циклів в Україні і 17 циклів в зимових розсадниках південних країн - це означає, що за селекційним календарем «МАЇСу» на 17 років більше. Віртуально можна припустити, що в цьому році наші селекціонери зробили роботи, які могли б бути виконані, якщо реалізувати їх тільки в Україні, в далекому 2034 році. Всі ці зусилля щодо вдосконалення та прискорення селекційного процесу були сконцентровані на вирішення головного стратегічного завдання - створення власного генетичного банку самозапилених ліній кукурудзи. Сьогодні можна впевнено говорити, що такий банк сформований. Це золотий фонд, який цінніше всіх інших матеріальних активів компанії. Для мене - це найважливіше досягнення нашого бізнесу.

Якщо говорити про перспективу не тільки Компанії МАЇС, а й інших аналогічних підприємств, то наявність конкурентного генетичного ресурсу - стратегічна головна складова успішного майбутнього будь-якого селекційного підприємства. Протягом останніх п'яти років ми щорічно робимо генотипування наших кращих нових ліній по найдосконалішим ДНК-маркерним технологіям у відомих лабораторіях США. Практично вся робоча колекція вже запатентованих ліній і тих, що готуються до патентування, має генетичні паспорти. Процедура патентування важлива як для захисту інтелектуальної власності від несанкціонованого перетікання в чужі руки, так і для формальної трансформації селекційних розробок в інтелектуальний актив підприємства на підставі процедури, правовстановлюючої юридичну реєстрацію.

Для нас зараз просто неможливо уявити складання селекційних програм без інформації про точний родовід кожного його компонента. Тепер ми розуміємо, який був рівень ефективності нашої роботи, коли селекціонер працював без цих важливих інструментів. Це приблизно, як вибирати найкраще вино з невідомої колекції за формою пляшки і етикеткою, а не за смаком після дегустації та ще й з професійним коментарем сомельє.

- Бізнес, пов'язаний з селекцією насіння, слід вважати аграрним бізнесом, чи це бізнес на стику декількох галузей?

- Чому вище було сказано, що створений складний бізнес? Тому що «МАЇС» за своєю базовою структурою - це, так би мовити, три в одному. Селекція - це наука, насінництво - це аграрне виробництво, і просування товару до кінцевого споживача - це маркетинг. Таке поєднання і об'єднання різних і складних сфер під одним дахом було ключовим елементом ідеї на етапі створення підприємства. Хочу ще раз підкреслити, що «МАЇС» ґрунтувався на ідеї створення кращого гібрида кукурудзи. Ідея - в центрі всього того, що необхідно для її реалізації. Тобто, в концепції створення «МАЇС» закладений ідеологічний компонент, який всі 25 років був і в подальшій осяжній перспективі буде стрижнем, домінантою і двигуном розвитку підприємства.

Читайте також: Вітчизняні гібриди кукурудзи представлять на Міжнародних днях поля

Якщо деякі підприємства народжуються на основі інвестицій вільного капіталу в готові проекти, або навпаки, стартують з нуля для накопичення капіталу на всьому, на чому можна заробити, то концепція народження і розвитку нашого підприємства базувалася на роботі тільки з однієї сільськогосподарською культурою - кукурудзою. Але при цьому ставилася перша і головна задача, що передбачає максимальне глибоке її наукове опрацювання в генетичному, селекційному і технологічному аспекті. Друге завдання було продовженням і повним контролем результатів першої. Це виробництво насіння всіх генерацій і поколінь з переробкою на власних заводах. Насінництво - це сфера, яка вже в більшій мірі знаходиться на стику науки і виробництва. Це сфера, один сегмент якої використовує наукові знання і інформацію з області селекції і генетики, а інші сегменти перетинаються з технологіями аграрного виробництва і заводської переробки. Далі - готовий до продажу товар надходить на ринок. Цей етап не зовсім правильно буде назвати завершальним. Саме ця ланка дає живлення першим двом сферам. І її можна вважати найважливішою ланкою кругообігу капіталу в нашому бізнесі. Його ефективність і збалансованість, як ми зараз вже зрозуміли, не менш складна і важлива складова, ніж перші дві сфери.

- Ви себе вважаєте більше бізнесменом або вченим? Наскільки вдається поєднувати різні сфери діяльності, ось ця ваша різноплановість допомагає або заважає жити?

- У календарі є свято - День боса. Колись близькі мені люди сказали, що це не моє свято, адже я не відповідаю критеріям. Вони відзначили: ось твій заступник - це справжній бос, а в тебе немає нічого подібного. Мабуть, все ж босом частіше народжуються, ніж стають. У мене приємні емоційні асоціації викликає фото мого друга-фермера з Грузії, де він з палицею пасе свою отару овець і кіз на тлі неповторно красивих природних ландшафтів Кавказьких гір. Мій друг з філософської суті ближче до усвідомлення того, ким ти є в цьому світі, приносиш добро і користь, або робиш щось протилежне. Між людиною і природою - взаєморозуміння, емоційний спокій, єдність і потреба один в одному. Ось десь таку філософську гармонію мені хотілося б відчувати в Компанії МАЇС. Сподіваюся, я відповів на Ваше питання?

- Якщо чесно, до кінця не все зрозуміло. Для себе роблю висновок, що намагаєтеся сховатися за лейблом «МАЇС» ...

- Я за всіма канонами, які характерні для боса, не підходжу. Бос - це певний спосіб життя, жорсткий характер, відповідний стиль поведінки. Це публічна особа, з добре поставленим голосом. У мене немає великих амбіцій, мені не потрібен статус боса. Ніколи на боса не вчився, ніколи не прагнув їм бути, я просто займаюся своєю справою.

- Може, думаєте іноді, а чи не повернутися в науку?

- Повернутися в науку - втратити свободу. Я контролюю всі напрямки компанії, визначаю плани і стратегію розвитку. Свого часу пішов з державної установи, щоб отримати свободу і займатися улюбленою справою, а не виконувати чиїсь вказівки.

- Чим керуєтеся і на кого орієнтуєтеся в прийнятті рішень? Що в бізнесі головне?

- Взагалі не можу уявити, як в одному образі може вміститися непоєднуване - відчайдушність і виваженість ... Напевно, це гримуча суміш російських та українських генів. Буває важко себе приборкати, а буває неможливо зрушити. Мені часто в таких ситуаціях допомагають близькі та колеги на роботі. Спасибі їм. Мені подобаються рекомендації для ведення успішного бізнесу: «Сильніше тиснути на педаль, щоб не впасти з велосипеда» і «Пружину треба вміти і не боятися стиснути до кінця, вона потім розправиться».

- Чи дотримуєтеся будь-яких принципів і правил в життя в цілому і в бізнесі зокрема?

- Ось деякі, які спливли в пам'яті моментально: «За все треба платити», «Безкоштовний сир тільки в мишоловці», «Тримати слово», «Визнавати власні помилки».

- Як давно Ви в аграрній сфері? Як вийшло, що Ви потрапили у сферу насіння? Це покликання або випадок? Якщо відмотати плівку часу назад, стали б займатися селекцією кукурудзи, або обрали б інший шлях?

- У четвертому класі середньої загальноосвітньої школи ми писали перший твір на тему «Ким ти хочеш стати?». Мені тоді було 10 або 11 років. І перша моя вчителька, Галина Федорівна, прочитала твір на випускному вечорі після закінчення 10 класу. Там було написано: «Хочу стати агрономом, як мій дядько, та виводити нові сорти». Ймовірно, в четвертому класі я не мав уявлення про те, що фахівці, які виводять сорти, називаються селекціонерами. Хоча багато селекціонерів спочатку отримали диплом агронома, а вже потім стали селекціонерами. Анітрохи не стверджую, що мій вибір був визначений ще зі шкільної лави, і що ніяких випадковостей і впливів не було. Мої батьки дуже хотіли дати дітям вищу освіту. Я без особливих проблем поступив і закінчив інститут з червоним дипломом і рекомендацією для вступу до аспірантури. Продовження навчання в аспірантурі наполегливо підтримував батько моєї дружини і вона сама. В інституті нас лякали селекцією і не радили вступати до аспірантури за цією спеціальністю. Вважалося, що за цією спеціальністю складно захистити кандидатську дисертацію, практично неможливо вкластися у визначені для захисту терміни. Не буду деталізувати всіх перипетій того періоду, але роботу мені довелося захищати за фахом «селекція і насінництво».

Трудову кар'єру почав в лабораторії селекції. І до теперішнього часу селекція і кукурудза зі мною нерозлучні. Дружба з королевою або царицею триває вже тридцять шостий рік. Повторив би я знову пройдений шлях. Однозначно - так, сподіваючись на шлях в новій Україні з європейськими цінностями і порядками, а також ще необхідно одна важлива умова - мені знову 33.

- Добре, тоді продовжите фразу: якщо щастя не в грошах, то в чому?

- Щастя - коли ти потрібен, коли твоя справа приносить користь. Хочеться, щоб справа, якою займаєшся, мала продовження в майбутньому, незалежно від особистості. Хочу створити в компанії такі умови, щоб не було ситуації: якщо людина відсутня, то робота стоїть. Сам особисто працюю над тим, щоб передати частину повноважень. Але поки так не виходить: на мені дуже багато зав'язано. Відчуваю, що я ще потрібен компанії.

- Чи є у Вас вільний час і на кого або на що його витрачаєте? Чим будете займатися, коли Вам виповниться 70?

- У вільний час планую, як правило, службові відрядження. Це поєднання приємного з корисним. А по дорозі туди-там-назад і відбувається найнесподіваніше і цікаве.

Чим буду займатися після 70? Мало берете. Хочу як академік Валентин Циків. Йому - 93, а він все ще працює ...

- Хочете, щоб Ваші діти-внуки продовжили Вашу справа? Наскільки ідея сімейного аграрного бізнесу може бути затребувана в Україні?

- Вони вже продовжують. Їх теоретичний рівень вже на голову вище мого. Практика - справа часу. Як мінімум, вони здатні будуть на всі необхідні позиції запросити гідних фахівців. Вони позбавлені психологічного відбитка системи радянського минулого, швидкість роботи мозкового механізму значно вище і їм буде, сподіваюся, легше приймати правильні рішення. Думаю, що нове покоління в більшій мірі вже готове до інтеграції в європейську політекономічну систему і до просування продукції нашої торгової марки на нові насіннєві ринки. Об'єктивну оцінку і прогноз перспектив сімейних підприємств мені робити складно. Краще з цим можуть впоратися професіонали. Вони будуть враховувати напрямок і специфіку бізнесу, масштаби підприємств, регіональні, релігійні чинники і інші змінні. У сфері насіннєвого бізнесу зі світової практики нам відомо багато успішних сімейних підприємств, як уже з досить тривалою історією, так і нових, які молодше «МАЇСу». Наведу тільки два приклади сімейних компаній, які нам найбільш близькі і ми з ними співпрацюємо. Це словацька сімейна компанія «Sedos», створена талановитим у всіх сенсах Міхалом Седлаком. Вона просунулася найдалі від інших конкурентів у технологіях підготовки і посіву насіння в водорозчинних стрічках. «Sedos» - ровесник «МАЇСу» і також заснована в 1992 році. Нас зараз об'єднав спільний інтерес до реалізації важливої ідеї нової технології в насінництві. Сподіваюся, що незабаром у нас достатньо буде підстав і менше ризиків наші розробки обговорювати публічно. Другий приклад сімейного підприємства, яке молодше «МАЇСУ», але надзвичайно цікаве і перспективне. Це американська селекційна фірма, заснована в 2005 році дуже талановитим селекціонером Едвардом Баумгартнером. Фірма називається «Генетика третього тисячоліття». Ця компанія взяла складний курс на виробництво не ГМО генетики кукурудзи, яка за всіма параметрами повинна бути конкурентною з ГМО-аналогами. Для цього Едвард виконує селекційну роботу в надзвичайно жорстких умовах по тиску на кукурудзу хвороб і шкідників. Це умови Пуерто-Ріко. Другий рік ми з цієї сімейною компанією співпрацюємо і також очікуємо дуже перспективний результат.

- Ви кандидат сільськогосподарських наук, можна як мінімум писати докторську ... Самі кажете, що через багато років хотіли б у чомусь бути схожими на Цикова, але ж він - академік. Матеріалу для дисертації досить, що заважає?

- Наукові ступені можуть бути в певних умовах самоціллю, це коли ти робиш кар'єру вченого. Я думаю, щоб займатися науковими дослідженнями, прагнути до якоїсь мети, не обов'язково мати вчений ступінь. Є дуже багато прикладів, що чим вагоміший фахівець, то його зовсім не турбує, яка у нього наукова ступінь, він захоплений своєю справою, яку знає і хоче займатися. Атрибути не головне, це просто формальність. Для мене авторитет - мій учитель Євген Дудка, кандидат біологічних наук, але він так і не став доктором наук. Я вважаю, що він зробив внесок в науку не менше, ніж багато професорів, академіків. Це дилема з категорії «форма і зміст». В одній ситуації важливо, що є вчена ступінь. Наприклад, коли ти викладач у вузі, або коли кар'єра і керівна посада від цього залежить. У приватному бізнесі атрибути менш значущі, ніж в державних установах. Більш того, в наших реаліях, навіть якщо я захищу дисертацію, то 99% скажуть, що купив.

- Найімовірніше, працюючи в Європі або Америці, Ви були б відомою і багатою людиною. Чи надходили пропозиції про роботу від міжнародних компаній? Якщо так, то чому Ви відмовилися?

- Працюючи в Україні, мені достатньо всього Вами перерахованого. Хоча я і не відношу себе ні до великих, ні до відомих, ні, тим більше, до багатих. Чи зміг би я більше самореалізуватися в іншій країні - не впевнений. В Україні ми розвивали свій бізнес, часто випереджаючи формування законодавчого поля. З багатьох питань ми стикалися з повною відсутністю не те що будь-якої правової платформи, а навіть подібних прикладів. Ми своїми кроками випереджали розробку і прийняття деяких регуляторних актів і в сфері зовнішньоекономічних відносин, і в сфері насіннєвого і сортового контролю, і в інших сферах. Не було б подібних ситуацій - напевно, до цих пір не було б зараз вже діючих правових норм. Це великий ризик. Ризикуючи, ми, до певної міри, стимулювали і прискорювали формування нинішньої діючої законодавчої бази. Зовсім не впевнений, що це було б можливим у будь-якій країні. На роботу за межі України ніхто всерйоз не запрошував. Та й думок подібних у мене ніколи не виникало.

- Ви часто буваєте в інших країнах світу. Що відрізняє і / або виділяє українського представника аграрного бізнесу від колег-американців, індійців, італійців?

- Відразу скажу, що мені щастило в житті на хороших людей і в Україні, і за її межами. Для мене найближче за сприйняттям і розумінням - італійці. Вони найбільш відкриті, щедрі і веселі. Розуміють наш гумор. Індуси завжди викликають позитивні емоції і мимовільну посмішку, вони завжди щасливі і в чомусь, по-дитячому, наївні. Швидко вчаться, дуже просунуті, як і українці, в IT-технологіях. Індуси дуже універсальні, гнучкі і не вимогливі до умов життя.
Американці - люди слова, честі і пунктуальності. З ними приємно мати справу. Багато чому можна і потрібно вчитися. Це, дійсно, суспільство сміливих, відданих, що йдуть попереду планети всієї, що об'єдналися під символом свободи, незалежності і честі. Сполучені Штати можуть бути вищими орієнтиром для розвитку України.

- Спостерігаючи за Вами останні роки, складається враження, що у Вас відкрилося друге дихання: Ви готові гори звернути, але вивести «МАЇС» на орбіту транснаціональних і всесвітньо відомих компаній. Що надихає і додає сили? Так чи інакше, ситуація в країні не найпростіша, конкуренція на ринку насіння посилюється, рішення влади не завжди конструктивні ...

- Дякую. Ви щось перебільшуєте, провокуєте або діагностуєте мене на адекватність. Мій і Ваш діагноз розходяться. Те, що ми зараз можемо бачити в діяльності «МАЇС», - це інерція. Важливо своєчасно розкрутити маховик. Далі включається мудрість, може бути ...  Мудрість - це спадкова ознака, набута, або ознака старості? Краще на цьому місці зупинитися і далі не розмірковувати ...

-Якщо подивитися на ряд моментів Вашої біографії: навчання, наука, розвиток бізнесу, власний завод ... Так і хочеться запитати: Ви досягли кульмінації у своєму розвитку і бізнесі, або заповітна вершина ще попереду?

- На один з рекламних атрибутів «МАЇС», перефразувавши відомий вислів, ми нанесли напис у власній редакції. Ця гра слів відображає філософію бізнесу нашої команди: «Досконалість кукурудзи безмежна». Думаю, буде важко будь-кому краще і хитріше відповісти на Ваше питання.

 

Автор: Федір Столяржевський

За матеріалами: АгроПерспектива

21 квітня 2017 11:49
переглядів:
11743

остані коментарі

Анонси