Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Ціни на продукти харчування у столиці

Станом на 20 січня 2016 року у порівнянні з 10 січнем поточного року, тобто за десять днів, середні ціни на молоко (жирність 2,5%) в столиці зросли на 8,6% — з 14,31 грн до 15,54 грн. Про це свідчать дані Держстатистики.

Також, за аналогічний період, у столиці значно подорожчали наступні продукти харчування: яловичина — на 2,3% (з 102,20 грн/кг до 104,54 грн/кг), крупи гречані — на 2,3% (з 28,91 грн/кг до 29,57 грн/кг), сир м’який жирністю 9% — на 3,9% (з 78,08 грн/кг до 81,12 грн/кг), олія соняшникова — на 2,9% (з 33,90 грн до 34,87 грн), картопля — на 3,8% (з 7,20 грн/кг до 7,47 грн/кг), капуста — на 4,3% (з 4,23 грн/кг до 4,41 грн/кг), морква подорожчала на 7,5% — з 5,04 грн/кг до 5,42 грн/кг.

Водночас, за вказаний період, у Києві також значно здешевшали такі продукти харчування, як свинина — на 5,5% (з 76,50 грн/кг до 72,30 грн/кг), птиця (тушки курячі) — на 2,1% (з 45,32 грн/кг до 44,39 грн/кг), сало — на 1,3% (з 69,43 грн до 68,53 грн), яйця І-ІІ категорії — на 5,8% (з 20,93 грн/дес. до 19,72 грн/дес.)

За матеріалами: УНН