Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Українські цукровари завершили виробничий сезон

12 січня 2017
Переглядів:
662
1910.jpg

Станом на 11 січня всі цукрові заводи завершили виробничий сезон.

Всього, від початку виробництва виготовлено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрового буряку. Виробничий сезон стартував 20 серпня, працювало 42 цукрові заводи.

«Незважаючи на не дуже сприятливі погодні умови, українські виробники цукру все ж змогли виправдати наші прогнози і виготовити понад 2 млн т цукру, що майже на 40,5% більше за показник минулого року. Окрім того, цукрових буряків цьогоріч не тільки більше, вони і кращої якості — вищі як показники цукристості при прийманні, так і виходу цукру — 17,65% та 14,68% відповідно», - прокоментувала Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

Загалом, цей рік видався досить сприятливим для виробників цукрового буряку та цукру. Через неврожай в Бразилії та Індії і сприятливу кон’юнктуру світового ринку, виробникам вдалось поставити на зовнішні ринки майже 470 тис. т цукру, основна маса якого поїхала в Шрі-Ланку, Грузію та Туніс: «З огляду на це, за нашими прогнозами в 2017 відбудеться збільшення площ під буряком та поступове повернення втрачених позицій у структурі посівів. Вже зараз є підтверджена інформація про збільшення посівів цієї культури від великих виробників», - пояснюють в «Укрцукрі».

«Ще одним фактором, який буде грати важливу роль в 2017 р., є розширення «Радехівського цукру» (купівля 6 заводів в Тернопільській області, які раніше належали «Мрії») та наполеонівські плани із трикратного збільшення потужностей «Ukrainian Sugar Company». Адже забезпечення роботи цукрового заводу буряком потребує планомірної роботи і вже зараз проведення планування посівів та проведення переговорів із «давальцями». Також з огляду на вищезазначене, відбудеться зміна у розкладі найбільших виробників цукру —«Радехівський цукор» буде посилювати свої позиції», - розповідає Бутило.

Слід відзначити, що такий «прорив» цукрової галузі пов'язаний не лише з дуже сприятливими світовими цінами, а й планомірним підвищенням якості цукру. Саме цьому питанню буде присвячений наступний рік, який ми розпочнемо з першого міжнародного конгресу для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2016, що буде присвячений питанням підвищення якості цукрового буряку та цукру, а також говоритимемо про експортні перспективи як передумови нарощення виробничих потужностей.

За матеріалами: прес-служба НАЦУ "Укрцукор"

12 січня 2017 11:30
переглядів:
662
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.