Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Росіяни - на овочевій дієті: криза змусила скоротити споживання молока, м'яса та масла

11 січня 2017
Переглядів:
1213
03.jpg

В останні роки раціон росіян значно змінився. В середньому по країні стали менше їсти м'яса, риби, молока і цукру, але більше картоплі, баштанних і овочів.

За даними Росстату, з 2013 по 2015 рік жителі Росії стали їсти менше м'яса (на 2 кг в рік на людину), риби (на 5 кг), молока і молочних продуктів (на 9 кг), цукру (на 1 кг). Кількість з'їдених яєць не змінилася, як і хліба.

Порівняно з 2014 роком в 2015-му на 200 г знизилося споживання  масла. Зате ще ніколи за останні десять років росіяни не їли стільки овочів і баштанних. У 2015 році на кожного припало по 112 кг картоплі, це на 1 кг більше, ніж з 2012 по 2014 рік, і на 3 кг більше, ніж у 2005 році. А споживання кабачків, гарбуза і кавунів зросло з 2013 по 2015 рік на 2 кг на людину, а в порівнянні з 2005 роком — на 24 кг.

Генеральний директор Асоціації галузевих спілок агропродовольчого комплексу Росії Маргарита Попова розповіла «Известиям», що їжа — основна стаття витрат росіян, зараз на неї громадяни витрачають не менше 50% свого бюджету. "У зв'язку з падінням доходів населення і одночасним зростанням цін люди сильно змінили свій раціон і перейшли на більш дешевий сегмент продуктових магазинів", - пояснила Маргарита Попова.

Вона зазначила, що особливо помітно подорожчало молоко. Через введення продовольчого ембарго багато виробників перейшло на виробництво сиру, а надої молока залишилися практично незмінними. "Через контрсанкції з російського продовольчого ринку пішли кілька великих гравців — імпортерів молочних продуктів. І якщо овочів можна виростити більше за один сезон, то перш ніж новонароджене теля перетвориться на корову, проходить більше двох років. Швидко збільшити обсяги виробництва молока і м'яса великої рогатої худоби неможливо. Це призвело до певного дефіциту сировини, який і став причиною зростання цін", — пояснила Маргарита Попова.

За її словами, зараз обсяги виробництва м'яса в країні збільшуються, але це мало впливає на раціон росіян. "До тих пір, поки ціни ростуть, а доходи падають, господині будуть купувати побільше картоплі і трохи менше м'яса", — підсумувала експерт.

За матеріалами: УНІАН

11 січня 2017 11:48
переглядів:
1213
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.