Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера Не на словах, а на ділі: як досягти найкращих показників висівання Гібриди кукурудзи Pioneer® показали високі результати у конкурсі врожайності США Китайці заходять на ринок насіння України Як змінити ставлення аграріїв до страхування Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь Як посієш – те й пожнеш, або як забезпечити якість посівної Юридичний аудит прав на землю: як підготуватися та чого очікувати Поки грім не вдарить, або ситуація на ринку агрострахування Агрострахування: що стримує ринок з мільярдним потенціалом? Вітчизняних аграріїв необхідно привчати до агрострахування Іспанські можливості для українського бізнесу летимо на світові бізнес-події Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" День відкритих дверей на DuPont Pioneer Готуй сани влітку, або як мінімізувати ризики від втрати посівів озимих Фермери підтримали Івана Слободяника в роботі на посаді гендиректора Укрдержфонду Новий формат: семінар-квест компанії "Маїс" Страхувати по-новому?Аграріям запропонували новий страховий продукт Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) МАЇС подовжила членство в АСТА Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ Летимо до Нідерландів: у пошуках нових бізнес-контактів Дмитро Сімашко: «За кілька років помпезно відкриємо ринок деградованих неродючих земель і будемо намагатись її продати будь-кому» Як зробити ділову поїздку максимально вигідною: ТОП-6 корисних лайфхаків Співпраця задля інновацій: відбулася зустріч представників Компанії МАЇС та Сингенти Ділова подорож підприємця: як все організувати? Жнива: як отримати максимум вигоди від ділової подорожі за кордон? Володимир Юдін: Застрахувати свої посіви від наслідків погодних катаклізмів повинен кожен відповідальний фермер Олексій Пищик: Фермерам, які вирішили придбати сільгосптехніку в лізинг, необхідно зробити це вже сьогодні Агропідприємці зможуть заробляти на авіаперельотах разом з AIR FRANCE KLM Крила Вашого бізнесу: AirFrance-KLM пропонує агропідприємцям ексклюзивні умови Страхування без страху: найбільший швейцарський перестраховик Swіss Re представив у Києві стратегію розвитку агровиробництва в Україні Компанія «Маїс» підтримує проект унікального Німецько-українського аграрного демонстраційного і навчального центру Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції Надійна гідравліка для українських аграріїв Олексій Пищик: Лізингові компанії активно підключаться до держпрограми з підтримки фермерів, що компенсує придбання сільгосптехніки Агрострахування дозволяє фермеру утриматися «на плаву» в критичній ситуації Алекс Ліссітса: Змінити ситуацію в аграрній галузі «косметичними ремонтами» не вийде "Українська аграрна платформа-2016" навчає малий та середній агробізнес виходу на експортні ринки Як правильно страхувати агроризики VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн Прибуток замість ризику або як фермеру захистити головний актив під час кризи Що треба знати, аби захистити свій бізнес від рейдерів DuPont Pioneer Україна оголошує конкурс врожайності «Піонер Максимум»

Динаміка споживчих цін у порівнянні із попереднім місяцем та роком

30 грудня 2016 10:21
переглядів:
9403

У грудні поточного року, порівняно з минулим, суттєво знизились у ціні овочі: картопля (-13%), капуста (-63%), морква (-61%), цибуля (-51%), буряк (-58%). Вартість яблук та цукру скоротилась на 3 та 2% відповідно. Про це повідомляє прес-служба УКАБ.

Ціни на м’ясо, молоко та продукцію переробки, - навпаки, зросли. У середньому вартість яловичини зросла на 2%, свинини – на 3%, курятини – на 9%. Молоко за рік подорожчало на 30%, олія – на 10%, гречка – на 11% та хліб на 5%. Основними причинами росту цін є збільшення вартості сировини та розміру виробничих витрат.

У порівняні з листопадом 2016 року, у грудні вартість овочів у середньому зросла на 4%, а ціна на м’яса та молоко на 2% та 5% відповідно.

«Типовим для періоду новорічних свят є поступовий ріст цін на овочі/фрукти в межах 5-7%, адже сезон овочів відкритого ґрунту завершився, і підприємства витрачають ресурси на зберігання продукції. Вартість гречки, хлібу, олії та цукру буде відносно стабільною, з можливим коливанням в межах 1-2%. Зимовий період є типовим для росту цін на молоко, під впливом зниження виробництва. Що стосується м’яса, можливий незначний ріст цін у межах 2-4% у першій декаді січня, однак вже в другій-третій декаді очікується зниження цін», - прокоментував Євгеній Дворнік, експерт аграрних ринків Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

 

споживчий eng

 

30 грудня 2016 10:21
переглядів:
9403