Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь

24 жовтня 2016
Переглядів:
96380
AgroNews241003.jpg

Компанія «Маїс» отримала Свідоцтва про реєстрацію своїх нових гібридів в Білорусі. Свідоцтва керівнику компанії «Маїс» Віктору Борисову вручив директор Держкомісії з сортовипробовування Мінсільгосппроду Республіки Білорусь Володимир Бейня.

Керівник української насіннєвої компанії, ознайомившись з роботою Державної комісії з сортовипробування Республіки Білорусь, відзначив високий рівень професіоналізму її персоналу, зокрема щодо обов'язкової фіксації рівня вмісту протеїну в зерні гібридів кукурудзи.

Фахівцям аграрної сфери відомо, що кількість сирого протеїну в зерні безпосередньо пов'язана з якістю корму для тваринництва, від його вмісту залежить поживна цінність корму і економічна ефективність годування тварин, а також якість м'яса і молока. Особливо важлива кількість цього компоненту при приготуванні комбікормів для птахівництва. "Однак, на практиці, особливу увагу щодо визначення рівня сирого протеїну в Україні, головним чином, ми спостерігаємо при закупівлі продовольчої пшениці. Інтерес до рівня вмісту протеїну в зерні кукурудзи фактично відсутній і, навіть, в інформаційному полі дана проблема не є пріоритетною, в порівнянні з показниками потенціалу врожаю зерна і його вологості при збиранні. Приємним здивуванням для нас було ставлення до даної проблеми в Республіці Білорусь", - зазначає Віктор Борисов, керівник компанії «Маїс».

"Починаючи з етапу офіційної реєстрації нових гібридів кукурудзи, урожай зерна досліджується за здатністю генотипів накопичувати в зерні сирий протеїн. Найчастіше фіксується діапазон його вмісту на рівні від 9 до 10%. Удвічі приємно було побачити кращим за цим показником наш гібрид ДМС 2510. Цей гібрид здатний накопичувати в зерні до 12,6% сирого протеїну, що  вище на 20-25%, ніж у національних стандартах та інших досліджуваних гібридах. Ці показники були зафіксовані на ГСХУ «Кобринська СС» в Кобринському районі Брестської області," - розповідає Віктор Борисов.

Слід зазначити, що гібриди кукурудзи компанії «Маїс» Бестселер 287 МВ та Мрія МС є національними стандартами для різних груп стиглості та напрямів використання в Білорусі. Фахівці Держкомісії з сортовипробування зацікавлені в продовженні забезпечення системи сортовипробування республіки насінням гібридів кукурудзи компанії «Маїс», відзначаючи високий рівень якості насіння комерційних гібридів кукурудзи за показниками однорідності і рівня гібридності тих партій, які імпортувалися для посіву на зерно і силос в РБ.

24 жовтня 2016 11:15
переглядів:
96380
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.

Анонси