Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Як восени зміняться ціни на продукти

04 вересня 2016
Переглядів:
10572
69.jpg

Директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбук аналізує останні цінові зміни на ринку продуктів та робить прогнози на осінь.

Експерт зазначає, що середня вартість кілограма гречки в України за останні десять днів упала на 1,2 грн – до 31,20 грн. А за півтора місяця крупа знизилася в ціні на 7 грн. На думку Олексія Дорошенка, її "золота" ціна – 20 грн".

Морква подешевшала на 4% – із 4,46 грн до 4,27 грн.

На 20 копійок упала вартість цукру – до 13,40 грн за кілограм.

"Україна дуже щільно інтегрована в міжнародний ринок продовольства, а ціна на цукор через початок збору цукрових буряків пішла вниз", – пояснив експерт.

Ціна на яйця також знизилася на 30 копійок – до 12,50 грн за десяток. Це вдвічі нижче, ніж на початку року. Протягом літа ціна на яйця весь час коливається на 30-50 копійок.

Капуста та цибуля подорожчали. Капуста піднялася в ціні на 6% – із 2,81 грн до 3,00 грн. Цибуля подорожчала на 4% – із 4,65 грн до 4,84 грн. На одну гривню, до 70 грн за кілограм, подорожчала свинина – через світове зростання цін на це м'ясо.

"У вересні очікується зростання цін у першу чергу на найдешевші продукти харчування, без яких ми не можемо обійтися. Овочі можуть вирости в ціні до 7%, а решта продуктів – до 3%", – прогнозує експерт.

04 вересня 2016 17:19
переглядів:
10572
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.