Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера Не на словах, а на ділі: як досягти найкращих показників висівання Гібриди кукурудзи Pioneer® показали високі результати у конкурсі врожайності США Китайці заходять на ринок насіння України Як змінити ставлення аграріїв до страхування Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь Як посієш – те й пожнеш, або як забезпечити якість посівної Юридичний аудит прав на землю: як підготуватися та чого очікувати Поки грім не вдарить, або ситуація на ринку агрострахування Агрострахування: що стримує ринок з мільярдним потенціалом? Вітчизняних аграріїв необхідно привчати до агрострахування Іспанські можливості для українського бізнесу летимо на світові бізнес-події Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" День відкритих дверей на DuPont Pioneer Готуй сани влітку, або як мінімізувати ризики від втрати посівів озимих Фермери підтримали Івана Слободяника в роботі на посаді гендиректора Укрдержфонду Новий формат: семінар-квест компанії "Маїс" Страхувати по-новому?Аграріям запропонували новий страховий продукт Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) МАЇС подовжила членство в АСТА Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ Летимо до Нідерландів: у пошуках нових бізнес-контактів Дмитро Сімашко: «За кілька років помпезно відкриємо ринок деградованих неродючих земель і будемо намагатись її продати будь-кому» Як зробити ділову поїздку максимально вигідною: ТОП-6 корисних лайфхаків Співпраця задля інновацій: відбулася зустріч представників Компанії МАЇС та Сингенти Ділова подорож підприємця: як все організувати? Жнива: як отримати максимум вигоди від ділової подорожі за кордон? Володимир Юдін: Застрахувати свої посіви від наслідків погодних катаклізмів повинен кожен відповідальний фермер Олексій Пищик: Фермерам, які вирішили придбати сільгосптехніку в лізинг, необхідно зробити це вже сьогодні Агропідприємці зможуть заробляти на авіаперельотах разом з AIR FRANCE KLM Крила Вашого бізнесу: AirFrance-KLM пропонує агропідприємцям ексклюзивні умови Страхування без страху: найбільший швейцарський перестраховик Swіss Re представив у Києві стратегію розвитку агровиробництва в Україні Компанія «Маїс» підтримує проект унікального Німецько-українського аграрного демонстраційного і навчального центру Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції Надійна гідравліка для українських аграріїв Олексій Пищик: Лізингові компанії активно підключаться до держпрограми з підтримки фермерів, що компенсує придбання сільгосптехніки Агрострахування дозволяє фермеру утриматися «на плаву» в критичній ситуації Алекс Ліссітса: Змінити ситуацію в аграрній галузі «косметичними ремонтами» не вийде "Українська аграрна платформа-2016" навчає малий та середній агробізнес виходу на експортні ринки Як правильно страхувати агроризики VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн Прибуток замість ризику або як фермеру захистити головний актив під час кризи Що треба знати, аби захистити свій бізнес від рейдерів DuPont Pioneer Україна оголошує конкурс врожайності «Піонер Максимум»

Українські дослідники розробили біосенсор для визначення безпечності продуктів

01 вересня 2016
Переглядів:
2552
AgroNewsBIOSENSE.jpg

Що можна зробити протягом 15-20 хвилин? Можливо, випити кави або чаю, можливо, перекусити сандвічем. До речі, а чи впевнені ви у своєму обіді? А як щодо того, аби перевірити якість продуктів, які ви споживаєте чи виготовляєте протягом такого часу? На противагу довгим лабораторним дослідженням, які займуть від одного дня до декількох тижнів, команда українських винахідників розробила пристрій BIOsens, який дає змогу дізнатися найнеобхідніше за той час, доки у вас ланч.

Людина часто споживає неякісні продукти, які кожного дня завдають шкоди здоров’ю та самопочуттю. Найчастіше, на що може розраховувати споживач – це контроль терміну придатності, однак всі розуміють, що цим нічого напевно сказати не можна.

В сучасному світі проведення аналізу безпечності продукції харчування можливе в основному тільки в лабораторіях, що займає багато часу, якого часто не вистачає, особливо в агросфері. Адже навряд фермер має розкіш дозволити собі попросити постачальника зерна зачекати тиждень, доки проведуть аналіз тільки що привезеної продукції. Як наслідок господарство може понести збитки.

BIOsens – це розробка українських вчених мобільної лабораторії безпечності продуктів харчування. Завдяки якій можна провести необхідну діагностику в реальному часі протягом 15 хвилин.

Принцип роботи простий і зрозумілий кожному, тому може забезпечувати обслуговування не лише людей, які на «ти» з технологіями. Пристрій підключається до смартфону або планшету, на якому встановлена відповідна програма. В самому приладі знаходяться біочутливі пластини, на які у вигляді рідини наноситься продукт для тестування. І за 15 хвилин готовий результат з’являється на мобільному  телефоні, який підключається через Bluetooth до самого пристрою. Ця технологія буде актуальною для фактично кожної сфери сільського господарства, а також в фармацевтичній промисловості, магазинах та ринках.

Основною економічною перевагою пристрою є економія часу, що є значним досягненням в глобалізованому суспільстві, де час – одна з найбільших цінностей.

«Якщо пристрій такого типу стартує в Україні він неодмінно вийде на міжнародний рівень та отримає вагому нішу серед винаходів, що пов’язані не лише з агросферою, а й з високими технологіями»

Як зазначають розробники, у світі не існує аналогу BIOsens, який функціонує на ринку. Тому  питання розробки подібного продукту є актуальним і над ним працюють не в одній країні. Наразі гострим є питання, хто першим зможе представити готовий якісний вирjб та вийти на ринок. Якщо пристрій такого типу стартує в Україні він неодмінно вийде на міжнародний рівень та отримає вагому нішу серед винаходів, що пов’язані не лише з агросферою, а й з високими технологіями. Завдяки чому Україна зможе показати наявний розумовий і технічний потенціал.  

 

«Ми - молода українська команда BIOsens і наш проект націлений на вирішення проблеми якості продуктів харчування. Сьогодні аналіз якості продуктів можна провести тільки в лабораторії. Це займає багато часу та потребує участі висококваліфікованого персоналу» - розповідає Андрій Карп'юк, засновник проекту BIOsens. Проект BIOsens займається розробкою приладу для експрес-діагностики с/г продукції, за допомогою якого можна протягом 20 хвилин провести аналізи на наявність мікотоксинів чи бактерій. Ми розробляємо продукт МейдІнЮкрейн - це мобільний Біосенсор, розрахований на експрес-діагностику безпечності харчового продукту. Біосенсорика – відносно нова галузь науки, яку започатковано в Україні на початку 80-х років українськими вченими. Одним з них є видатний вчений - професор Микола Федорович Стародуб. За останні 30 років під його керівництвом було реалізовано багато міжнародних наукових проектів. На сьогоднішній день, спільно з к.ф-м.н. Миколою Миколайовичем Мельниченком було розроблено методику отримання активної поверхні для визначення якості продуктів харчування. На сьогоднішній день, для того щоб провірити безпечність продуктів харчування, які ми споживаємо чи виготовляємо потрібно вести їх до лабораторії. Це займає багато часу і вимагає участі високваліфікованого персоналу. Ми займаємось розробкою біосенсору для експрес діагностики «by your self per 15 min» - зазначає Андрій Карп'юк.

Марія Ярмола, Agronews.ua

 

01 вересня 2016 11:48
переглядів:
2552
Додати коментар
1 + 5 =
Решите эту простую математическую задачу и введите результат. Например, для 1+3, введите 4.

остані коментарі

Анонси