Китайці заходять на ринок насіння України Як змінити ставлення аграріїв до страхування Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь Як посієш – те й пожнеш, або як забезпечити якість посівної Юридичний аудит прав на землю: як підготуватися та чого очікувати Поки грім не вдарить, або ситуація на ринку агрострахування Агрострахування: що стримує ринок з мільярдним потенціалом? Вітчизняних аграріїв необхідно привчати до агрострахування Іспанські можливості для українського бізнесу летимо на світові бізнес-події Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" День відкритих дверей на DuPont Pioneer Готуй сани влітку, або як мінімізувати ризики від втрати посівів озимих Фермери підтримали Івана Слободяника в роботі на посаді гендиректора Укрдержфонду Новий формат: семінар-квест компанії "Маїс" Страхувати по-новому?Аграріям запропонували новий страховий продукт Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) МАЇС подовжила членство в АСТА Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ Летимо до Нідерландів: у пошуках нових бізнес-контактів Дмитро Сімашко: «За кілька років помпезно відкриємо ринок деградованих неродючих земель і будемо намагатись її продати будь-кому» Як зробити ділову поїздку максимально вигідною: ТОП-6 корисних лайфхаків Співпраця задля інновацій: відбулася зустріч представників Компанії МАЇС та Сингенти Ділова подорож підприємця: як все організувати? Жнива: як отримати максимум вигоди від ділової подорожі за кордон? Володимир Юдін: Застрахувати свої посіви від наслідків погодних катаклізмів повинен кожен відповідальний фермер Олексій Пищик: Фермерам, які вирішили придбати сільгосптехніку в лізинг, необхідно зробити це вже сьогодні Агропідприємці зможуть заробляти на авіаперельотах разом з AIR FRANCE KLM Крила Вашого бізнесу: AirFrance-KLM пропонує агропідприємцям ексклюзивні умови Страхування без страху: найбільший швейцарський перестраховик Swіss Re представив у Києві стратегію розвитку агровиробництва в Україні Компанія «Маїс» підтримує проект унікального Німецько-українського аграрного демонстраційного і навчального центру Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції Надійна гідравліка для українських аграріїв Олексій Пищик: Лізингові компанії активно підключаться до держпрограми з підтримки фермерів, що компенсує придбання сільгосптехніки Агрострахування дозволяє фермеру утриматися «на плаву» в критичній ситуації Алекс Ліссітса: Змінити ситуацію в аграрній галузі «косметичними ремонтами» не вийде "Українська аграрна платформа-2016" навчає малий та середній агробізнес виходу на експортні ринки Як правильно страхувати агроризики VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн Прибуток замість ризику або як фермеру захистити головний актив під час кризи Що треба знати, аби захистити свій бізнес від рейдерів DuPont Pioneer Україна оголошує конкурс врожайності «Піонер Максимум»

Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції

30 червня 2016
Переглядів:
240288
AgroNews300606 (1).jpg

Задля відкриття нових ринків збуту українським м’ясовиробникам потрібно плідно співпрацювати з урядом, з ветеринарною службою та налагоджувати активну взаємодію з профільними асоціаціями, вважає економіст департаменту технічної співпраці Продовольчої сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак

«Якщо ви не будете тиснути на Уряд, не будете співпрацювати з ветслужбою, не будете активними у співпраці з галузевими асоціаціями, то ніхто за вас цього не зробить. В принципі цей процес краще починати зараз. Звичайно, що в нас вже є певна кількість ринків сільгосппродукції, що вже відкриті і варто починати як раз з цих ринків»,- зазначив Андрій Ярмак звертаючись до виробників під час виступу на  конференції «М’ясний бізнес України», що відбувається сьогодні в Києві.  

За словами Андрія Ярмака, певні перспективи для збуту українського мяса на сьогодні полягають в країнах Субсахарської Африки. «Також варто звернути увагу на ринки Південно-східної Азії, які на сьогодні, в певному розумінні, є дефіцитними по мясу»,- додав експерт ФАО.

Андрій Ярмак також навів приклад, що більше двох років потому Україна подала заявку на експорт курятини до ПАР.

 

«Вона повністю відповідає всім вимогам та стандартам, але доступ до цього ринку не відкритий. Чому? Проблема у ветслужбі. У них не вистачає фахівців. На обробку однієї заявки вони в середньому витрачають близько року. І це ще не значить, що після цього вони гарантують доступ до цього ринку, адже після розгляду заявки потрібно буде реалізувати місію. Тут ми говоримо про те, що птахівники над цим працюють багато років, а ось свинарям і виробникам яловичини доведеться тільки започаткувати цей процес»,- зазначив Андрій Ярмак.

В свою чергу експерт ФАО Андрій Панкратов в своєму виступі зазначив, що головною відмінністю м’ясного ринку цього року є падіння експорту яловичини та свинини. «Воно достатньо суттєве. І навіть збільшення обсягів експорту мяса птиці не може компенсувати цей напрямок. Головна причина цього – це втрата російського ринку. Майже вся яловичина та свинина йшла до Росії. І це ще в минулому році, коли вже рік йшла війна. Зараз цього експортного ринку нема. Пошук нових ринків збуту – не зовсім швидка справа. Що стосується перспектив до кінця року, то зрозуміло, що російський ринок до нас не повернеться. Нові ринки поступово будуть додаватися, але, знову ж таки, це не може бути швидким процесом. Тому якогось значного, суттєвого зростання експорту очікувати не варто»,- зазначив експерт.

За словами Андрія Панкратова, зазвичай, згідно з ринковими механізмами, коли зменшується попит, то повинно зменшуватися виробництво. «Але це не так. Як бачимо, зменшується лише виробництво свинини. Та й то, не в тих обсягах, на які зменшився експорт. Виробництво яловичини навіть зросло. Тобто цей обсяг є на ринку. Тут треба зрозуміти, що майже 75% яловичини виробляють особисті господарства. І цей сегмент не може швидко реагувати на зміну балансу попиту та пропозиції»,- сказав експерт ФАО.

Експерт також навів цифри, згідно з якими розразунковий фонд споживання яловичини збільшився за 6 місяців цього року у порівнянні з минулим роком на 20%, по свинині на 4%, по птиці – на 7%. «Але в реальності такого зростання споживання не було. За нашими розрахунками споживання збільшилося лише на 1-2%. Залишки свинини на мясокомбінатах станом на 1 червня 2016 р. в порівнянні з червнем 2015 р. зросли в 1,6 рази, залишки курятини в 6 разів. Зрозуміло, що мясо не той продукт який може довго зберігатися. Тому цей факт є потужним тягарем для цін. Вся ця продукція повинна бути продана – іншого шляху немає. І це є фактором низьких закупівельних цін, які ми бачимо»,- резюмував Андрій Панкратов.

Катерина Звєрєва, AgroNews.ua 

 

 

 

30 червня 2016 11:58
переглядів:
240288
Додати коментар
4 + 2 =
Решите эту простую математическую задачу и введите результат. Например, для 1+3, введите 4.

остані коментарі