Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Виробники свинини сподіваються на зростання закупівельних цін

22 червня 2016
Переглядів:
1163
1393494034_novost.jpg

 

З цінами на м'ясо і живець в Україні є проблеми, різниця між закупівельною і роздрібною ціною свинини досить значна.

Про це розповів директор Інституту свинарства і АПВ НААН України Василь Волощук/

«Тут є проблеми. Бо різниця між закупівельною і роздрібною ціною свинини досить значна: закупівельна в районі 30 грн, а на прилавках м’ясо вже у 2-2,5 рази дорожче. Зараз виробники хочуть, щоб закупівельні ціни були більшими і підвищувалися пропорційно зі зростанням цін на енергоносії та інші послуги», — прокоментував Волощук.

«До того ж в Україні не зовсім працює підтримка власного виробника. Періодично іде закупка продукції з інших країн, цим самим збивають ціну на внутрішньому ринку, людям стає невигідно, зменшується поголів’я. Ці зміни завжди тягнуть за собою підвищення роздрібних цін, тому страждає і виробник, і, в першу чергу, покупець», — додав він.

За словами Волощука, більш-менш вигідну ситуацію мають господарства, які займаються і виробництвом, і переробкою, і реалізацією.

«Вони хоча б не несуть додаткові збитки, бо усі етапи проходять в одному підприємстві», — підсумував експерт.

За матеріалами "Агравері" 

22 червня 2016 07:47
переглядів:
1163
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.