Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера Не на словах, а на ділі: як досягти найкращих показників висівання Гібриди кукурудзи Pioneer® показали високі результати у конкурсі врожайності США Китайці заходять на ринок насіння України Як змінити ставлення аграріїв до страхування Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь Як посієш – те й пожнеш, або як забезпечити якість посівної Юридичний аудит прав на землю: як підготуватися та чого очікувати Поки грім не вдарить, або ситуація на ринку агрострахування Агрострахування: що стримує ринок з мільярдним потенціалом? Вітчизняних аграріїв необхідно привчати до агрострахування Іспанські можливості для українського бізнесу летимо на світові бізнес-події Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" День відкритих дверей на DuPont Pioneer Готуй сани влітку, або як мінімізувати ризики від втрати посівів озимих Фермери підтримали Івана Слободяника в роботі на посаді гендиректора Укрдержфонду Новий формат: семінар-квест компанії "Маїс" Страхувати по-новому?Аграріям запропонували новий страховий продукт Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) МАЇС подовжила членство в АСТА Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ Летимо до Нідерландів: у пошуках нових бізнес-контактів Дмитро Сімашко: «За кілька років помпезно відкриємо ринок деградованих неродючих земель і будемо намагатись її продати будь-кому» Як зробити ділову поїздку максимально вигідною: ТОП-6 корисних лайфхаків Співпраця задля інновацій: відбулася зустріч представників Компанії МАЇС та Сингенти Ділова подорож підприємця: як все організувати? Жнива: як отримати максимум вигоди від ділової подорожі за кордон? Володимир Юдін: Застрахувати свої посіви від наслідків погодних катаклізмів повинен кожен відповідальний фермер Олексій Пищик: Фермерам, які вирішили придбати сільгосптехніку в лізинг, необхідно зробити це вже сьогодні Агропідприємці зможуть заробляти на авіаперельотах разом з AIR FRANCE KLM Крила Вашого бізнесу: AirFrance-KLM пропонує агропідприємцям ексклюзивні умови Страхування без страху: найбільший швейцарський перестраховик Swіss Re представив у Києві стратегію розвитку агровиробництва в Україні Компанія «Маїс» підтримує проект унікального Німецько-українського аграрного демонстраційного і навчального центру Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції Надійна гідравліка для українських аграріїв Олексій Пищик: Лізингові компанії активно підключаться до держпрограми з підтримки фермерів, що компенсує придбання сільгосптехніки Агрострахування дозволяє фермеру утриматися «на плаву» в критичній ситуації Алекс Ліссітса: Змінити ситуацію в аграрній галузі «косметичними ремонтами» не вийде "Українська аграрна платформа-2016" навчає малий та середній агробізнес виходу на експортні ринки Як правильно страхувати агроризики VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн Прибуток замість ризику або як фермеру захистити головний актив під час кризи Що треба знати, аби захистити свій бізнес від рейдерів DuPont Pioneer Україна оголошує конкурс врожайності «Піонер Максимум»

Вырастить салат в Украине: секреты голландского бизнеса

07 квітня 2016
Переглядів:
909

Майкл Хондерс - голландский фермер, который руководит первой и единственной в Украине аграрной компанией с полностью иностранными инвестициями. Компания расположена недалеко от Львова. Майкл рассказал, как они привыкли выращивать салат в Голландии, и чего в Украине это делать непросто, однако можно и нужно. Голландец также поделился проблемами, с которыми cталкиваются иностранные компании в Украине.

«В течение дня внутри температура достигает почти 20 градусов. Мы должны создать условия для салата, чтобы он рос весь день. Ему это нравится. Растения растут на воде. Корни - полностью в воде, через него салат получает всю пищу. Поэтому, в общем, нам здесь ничего не нужно делать», - рассказывает фермер.

Сегодня здесь выращивают салат и некоторые травы, также пытаются культивировать руколу. По словам Майкла, это нормально, в Нидерландах привыкли специализироваться на одной культуре.

«С другой стороны мы выращиваем ростки. Пересаживаем их на большие платформы, чтобы им было просторнее. Преимущественно только проверяем, чтобы климат был соответствующий. И ждем, пока они вырастут. Приятно видеть, как из семян - из ничего, вырастает то, что люди могут есть».

Голландский фермер считает нецелесообразным возить свежие продукты только через 3000 км, если можно вырастить их здесь. В Украине много ферм выращивают салат летом. И только здесь он растет 365 дней в году. Такой проект хозяйство имеет еще и в Грузии. Там тоже нет местных производителей, особенно в зимний период:

«В Грузии значительно лучше выработано законодательство, правила, законы у них действительно требовательны и одинаковые для всех. Да, для украинцев ситуация улучшается, но вы на самом деле далеко позади, если посмотреть на стандарты».

Сначала здесь работали местные аграрии, которые знали, что они делают. Это очень облегчило работу, рассказывай Майкл. Местные власти также многим помогли здесь, в Буске. Европейская Бизнес Ассоциация помогла разобраться что к чему в начале открытия бизнеса:

«Когда мы начинали, то разрешение на импорт пришлось ждать полгода. В Нидерландах эти стандартные вещи мы улаживаем в течение нескольких дней. Такие моменты все усложняют, но в прошлом году мы, как и раньше, импортировали часть товара, и это заняло уже несколько недель. Все совершенствуется, вы на правильном пути, но впереди еще много работы. Я вижу, что люди действительно хотят перемен. Поэтому они работают над этим».

На вопрос о секрете успеха фермер говорит, что вся магия в его нидерландских корнях:

«Если это секрет, то я не могу его вам рассказать (улыбается - ред). Скажем, это именно так, как мы привыкли выращивать в Нидерландах. Это не очень отличается от того, что вы здесь видите, - это возможность защитить растения от всего: дождя, града, снега, температур. Самое главное наше преимущество - мы выращиваем круглогодично. Наши клиенты знают, что в течение года всегда одинаковое качество. Поэтому у нас есть продукт, который можем поставлять весь год. Не имеет значения, это декабрь и лежит 2 метра снега, или июль, когда извне 30 градусов. Мы получим тот же салат.

Купить технологии не так уж и сложно. Все желающие могут приобрести технологии, но надо также уметь ими пользоваться. Вы можете дать каждому автомобиль, но это не значит, что каждый умеет управлять. Голландские фермеры пользуются этими знаниями уже много лет, поэтому знают, что делать. А здесь есть возможность иметь землю, большой рынок.

Чтобы запустить этот бизнес, необходимы только знания, чтобы убедиться, что продукт выращивают правильно, чтобы получить максимальную производительность. Я думаю, это голландская особенность».

По материалам "hromadske.tv"

07 квітня 2016 10:31
переглядів:
909