Китайці заходять на ринок насіння України Як змінити ставлення аграріїв до страхування Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь Як посієш – те й пожнеш, або як забезпечити якість посівної Юридичний аудит прав на землю: як підготуватися та чого очікувати Поки грім не вдарить, або ситуація на ринку агрострахування Агрострахування: що стримує ринок з мільярдним потенціалом? Вітчизняних аграріїв необхідно привчати до агрострахування Іспанські можливості для українського бізнесу летимо на світові бізнес-події Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" День відкритих дверей на DuPont Pioneer Готуй сани влітку, або як мінімізувати ризики від втрати посівів озимих Фермери підтримали Івана Слободяника в роботі на посаді гендиректора Укрдержфонду Новий формат: семінар-квест компанії "Маїс" Страхувати по-новому?Аграріям запропонували новий страховий продукт Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) МАЇС подовжила членство в АСТА Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ Летимо до Нідерландів: у пошуках нових бізнес-контактів Дмитро Сімашко: «За кілька років помпезно відкриємо ринок деградованих неродючих земель і будемо намагатись її продати будь-кому» Як зробити ділову поїздку максимально вигідною: ТОП-6 корисних лайфхаків Співпраця задля інновацій: відбулася зустріч представників Компанії МАЇС та Сингенти Ділова подорож підприємця: як все організувати? Жнива: як отримати максимум вигоди від ділової подорожі за кордон? Володимир Юдін: Застрахувати свої посіви від наслідків погодних катаклізмів повинен кожен відповідальний фермер Олексій Пищик: Фермерам, які вирішили придбати сільгосптехніку в лізинг, необхідно зробити це вже сьогодні Агропідприємці зможуть заробляти на авіаперельотах разом з AIR FRANCE KLM Крила Вашого бізнесу: AirFrance-KLM пропонує агропідприємцям ексклюзивні умови Страхування без страху: найбільший швейцарський перестраховик Swіss Re представив у Києві стратегію розвитку агровиробництва в Україні Компанія «Маїс» підтримує проект унікального Німецько-українського аграрного демонстраційного і навчального центру Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції Надійна гідравліка для українських аграріїв Олексій Пищик: Лізингові компанії активно підключаться до держпрограми з підтримки фермерів, що компенсує придбання сільгосптехніки Агрострахування дозволяє фермеру утриматися «на плаву» в критичній ситуації Алекс Ліссітса: Змінити ситуацію в аграрній галузі «косметичними ремонтами» не вийде "Українська аграрна платформа-2016" навчає малий та середній агробізнес виходу на експортні ринки Як правильно страхувати агроризики VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн Прибуток замість ризику або як фермеру захистити головний актив під час кризи Що треба знати, аби захистити свій бізнес від рейдерів DuPont Pioneer Україна оголошує конкурс врожайності «Піонер Максимум»

Хлеб от IT-шников

27 жовтня 2015
Переглядів:
2532

Так сложились обстоятельства: Алексей и Елена Пашины вместе с дочкой и сыном год назад вынуждены были переехать из Краматорска в Ивано-Франковск.  Они не считают себя переселенцами и не требуют к себе особенного статуса. Так как что там, что здесь чувствуют себя украинцами. Они программисты, нашли работу по профессии. При этом имеют необычное для IT-шников увлечение – выпекают хлеб и мечтают об открытии маленькой пекарни.

- Началось всё 3 года назад, когда муж подарил мне хлебопечь, - рассказывает Елена. И тогда же от подруг я услышала, что дрожжевое тесто не очень полезное. Залезла в Интернет, начиталась, купила натуральную закваску для хлеба, и с того времени пошло-поехало. Теперь другой хлеб уже и не могу есть.

Молодая женщина признается, что не сразу все получалось. А совет дает один и простой: «Нужно чувствовать этот хлеб – и все.»

И теперь уже можно говорить об авторских рецептах от Пашиных.  Замешивают тесто кухонным комбайном, выпекают в обычной духовке. Сейчас это домашний хлеб с семенами льна, бородинский, пивной, тостовый и синнабон ( булочки с корицей). Все изделия – на закваске.

- На работе меня понимают и поддерживают, - продолжает рассказ Елена Пашина.

- Хлеб нужно каждые шесть часов замешивать, поэтому идут навстречу, отпускают. Благо, живем недалеко, семь минут ходьбы. Это как ребенка нянчить. Когда испечешь хлеб, а он получится такой пышный, такой хрустящий, а корочка аж поет – это фантастика! – эмоционально рассказывает молодая женщина.

Сохраняется живой хлеб дольше. Он может высохнуть в сухарик, но плесени на нём не будет. Лучше всего сохранять его в деревянной хлебнице на льняном полотенце.

- Нам уже под сорок, - к разговору подключается Алексей. – Это, очевидно. Тот возраст, когда возникает потребность делиться с людьми чем-то не виртуальным, а материальным. Вот так и объединяем: компьютеры и хлеб. Этот хлеб живой, полезный. И я хочу, чтобы как можно больше людей ели здоровую пищу.

Как программисты Пашины сделали свой сайт. Сейчас через интерне можно заказать у супругов  хлеб или синнабон. Со временем планируют выкладывать рецепты и видеоуроки, и маленькие секреты из собственного опыта.  А там недалеко и до собственной пекарни с магазинчиком при ней.

Недавно в этом направлении сделан существенный шаг: супруги приняли участие в Празднике хлеба в Ивано-Франковске. Дома, в арендованной квартире, за день и ночь изготовили более сотни буханок. Алексей признается, что было непросто. Зато какое удовольствие, когда люди охотно разкупают твою продукцию!

 

Автор: Галина Добош

 

 

27 жовтня 2015 11:30
переглядів:
2532