Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера Не на словах, а на ділі: як досягти найкращих показників висівання Гібриди кукурудзи Pioneer® показали високі результати у конкурсі врожайності США Китайці заходять на ринок насіння України Як змінити ставлення аграріїв до страхування Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь Як посієш – те й пожнеш, або як забезпечити якість посівної Юридичний аудит прав на землю: як підготуватися та чого очікувати Поки грім не вдарить, або ситуація на ринку агрострахування Агрострахування: що стримує ринок з мільярдним потенціалом? Вітчизняних аграріїв необхідно привчати до агрострахування Іспанські можливості для українського бізнесу летимо на світові бізнес-події Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" День відкритих дверей на DuPont Pioneer Готуй сани влітку, або як мінімізувати ризики від втрати посівів озимих Фермери підтримали Івана Слободяника в роботі на посаді гендиректора Укрдержфонду Новий формат: семінар-квест компанії "Маїс" Страхувати по-новому?Аграріям запропонували новий страховий продукт Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) МАЇС подовжила членство в АСТА Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ Летимо до Нідерландів: у пошуках нових бізнес-контактів Дмитро Сімашко: «За кілька років помпезно відкриємо ринок деградованих неродючих земель і будемо намагатись її продати будь-кому» Як зробити ділову поїздку максимально вигідною: ТОП-6 корисних лайфхаків Співпраця задля інновацій: відбулася зустріч представників Компанії МАЇС та Сингенти Ділова подорож підприємця: як все організувати? Жнива: як отримати максимум вигоди від ділової подорожі за кордон? Володимир Юдін: Застрахувати свої посіви від наслідків погодних катаклізмів повинен кожен відповідальний фермер Олексій Пищик: Фермерам, які вирішили придбати сільгосптехніку в лізинг, необхідно зробити це вже сьогодні Агропідприємці зможуть заробляти на авіаперельотах разом з AIR FRANCE KLM Крила Вашого бізнесу: AirFrance-KLM пропонує агропідприємцям ексклюзивні умови Страхування без страху: найбільший швейцарський перестраховик Swіss Re представив у Києві стратегію розвитку агровиробництва в Україні Компанія «Маїс» підтримує проект унікального Німецько-українського аграрного демонстраційного і навчального центру Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції Надійна гідравліка для українських аграріїв Олексій Пищик: Лізингові компанії активно підключаться до держпрограми з підтримки фермерів, що компенсує придбання сільгосптехніки Агрострахування дозволяє фермеру утриматися «на плаву» в критичній ситуації Алекс Ліссітса: Змінити ситуацію в аграрній галузі «косметичними ремонтами» не вийде "Українська аграрна платформа-2016" навчає малий та середній агробізнес виходу на експортні ринки Як правильно страхувати агроризики VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн Прибуток замість ризику або як фермеру захистити головний актив під час кризи Що треба знати, аби захистити свій бізнес від рейдерів DuPont Pioneer Україна оголошує конкурс врожайності «Піонер Максимум»

Поехали в село за рикоттой

21 жовтня 2015
Переглядів:
4628

Житель Ирпеня Сергей Андриуца завел козью ферму в 80 километрах от родного города - в Иванковском районе Киевской области.

- Так решили несколько лет назад командно - я и моя жена Наталья, ветеринар по специальности, - говорит Сергей Григорьевич.

- Что еще нас подтолкнуло к фермерскому делу? Я случайно узнал, что в нашей стране огромный процент детей с аллергией. А вот козье молоко и его продукты не вызывают отрицательного эффекта. Рассмотрев ряд предложений, остановились на селе Станишовка – из-за приемлемых цен на хозяйственное помещение. Хотя добротным его назвать было трудно - только стены и крыша. Дверей нет, света тоже. Поэтому пришлось проводить водопровод, электроэнергию, бетонировать пол, устанавливать клетки.

Если бы этого Сергей не сделал, помещение повторило бы судьбу своих соседей, которые разобрали по кирпичику местные жители.

На первых порах станишивци настороженно восприняли Сергея Андриуца как фермера. Мол, мы раньше как-то обходились без чужаков, то и сейчас сможем. И когда, наконец, убедились, что у мужчины добрые намерения - не обокрасть людей, а наоборот, помочь им, создать новые рабочие места - успокоились.

Перед тем, как бросить здесь «якорь», он пригласил столичного дозиметриста проверить местность на загрязнение радионуклидами. Выводы утешили: местность чистая, радиационный фон не превышает допустимых норм, даже ниже, чем в Киеве.

Андриуцы стартовали не совсем удачно - первые два года сидели в «минусах». В том числе и из-за частых краж кормов, молока, даже животных. И только тогда, когда Сергей поселился в Станишивци, дела пошли лучше. Уже в течение первого месяца наметился небольшой доход.

Спрашиваю, может ли городской житель научиться доить коз?

- Когда работники фермы из-за ... «состояния здоровья» не смогли ухаживать за животными, мне впервые пришлось  и пасти, и доить, - говорит он. - Тогда на 50 коз потратил 17 часов! Впоследствии научился, и теперь мои козочки отдают мне даже больше молока, чем дояркам. Сейчас треть стада дойных, столько же в запуске, остальные - молодняк. Есть козы-рекордсмены - дают по 6 литров. Всего же за день «набегает» почти 100 литров.Пробую молоко на вкус - без специфического запаха!

- Меня один дедушка научил, как коз выбирать, - улыбается Сергей. - Теперь это мой секрет. Я даже проводил эксперимент - ставил перед своим знакомыми два стакана молока. Сначала предлагал коровье и спрашивал: «Как?» - «Вкусно! Но водой разбавлена ​​»После этого давал стакан козьего:« Ну? »-«А это вкуснее!»       

По словам хозяина фермы, важно животных кормить концентрированными кормами. Для того, чтобы изменилась структура молока, за зиму им скармливают 12 тонн моркови.

Молоко охлаждают в холодильнике, упаковывают в пластиковые ящики, обкладывают льдом и везут в Ирпень. В домашних условиях, строго соблюдая нормы санитарной чистоты, изготовят высококачественную продукцию - брынзу, сгущенку, сыр, рикотту (нечто вроде сыра, но изготавливается не из молока, а сыворотки).

Уместно отметить, что продукция фермы сертифицирована по международным стандартам, соответствует всем 27-ми показателям. Так, сыры по вкусовым качествам ближе к французским, сгущенное молоко - натуральное, без консервантов, сухого молока и стабилизаторов. 

-  Мне самому моя продукция нравится! - Продолжает Сергей Андриуца. - Реализую ее в столичных магазинах «Эколавка»         

Сергей Григорьевич позиционирует себя как фермер. Он охотно согласился бы на сотрудничество с солидным инвестором, чтобы построить новый цех по изготовлению йогуртов, десертов, кефира.

 

Подготовил Василий Закревский

21 жовтня 2015 14:50
переглядів:
4628