Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера Не на словах, а на ділі: як досягти найкращих показників висівання Гібриди кукурудзи Pioneer® показали високі результати у конкурсі врожайності США Китайці заходять на ринок насіння України Як змінити ставлення аграріїв до страхування Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь Як посієш – те й пожнеш, або як забезпечити якість посівної Юридичний аудит прав на землю: як підготуватися та чого очікувати Поки грім не вдарить, або ситуація на ринку агрострахування Агрострахування: що стримує ринок з мільярдним потенціалом? Вітчизняних аграріїв необхідно привчати до агрострахування Іспанські можливості для українського бізнесу летимо на світові бізнес-події Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" День відкритих дверей на DuPont Pioneer Готуй сани влітку, або як мінімізувати ризики від втрати посівів озимих Фермери підтримали Івана Слободяника в роботі на посаді гендиректора Укрдержфонду Новий формат: семінар-квест компанії "Маїс" Страхувати по-новому?Аграріям запропонували новий страховий продукт Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) Ольга Трофімцева: "Аграрна галузь ще дасть жару!" Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР) МАЇС подовжила членство в АСТА Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ Летимо до Нідерландів: у пошуках нових бізнес-контактів Дмитро Сімашко: «За кілька років помпезно відкриємо ринок деградованих неродючих земель і будемо намагатись її продати будь-кому» Як зробити ділову поїздку максимально вигідною: ТОП-6 корисних лайфхаків Співпраця задля інновацій: відбулася зустріч представників Компанії МАЇС та Сингенти Ділова подорож підприємця: як все організувати? Жнива: як отримати максимум вигоди від ділової подорожі за кордон? Володимир Юдін: Застрахувати свої посіви від наслідків погодних катаклізмів повинен кожен відповідальний фермер Олексій Пищик: Фермерам, які вирішили придбати сільгосптехніку в лізинг, необхідно зробити це вже сьогодні Агропідприємці зможуть заробляти на авіаперельотах разом з AIR FRANCE KLM Крила Вашого бізнесу: AirFrance-KLM пропонує агропідприємцям ексклюзивні умови Страхування без страху: найбільший швейцарський перестраховик Swіss Re представив у Києві стратегію розвитку агровиробництва в Україні Компанія «Маїс» підтримує проект унікального Німецько-українського аграрного демонстраційного і навчального центру Андрій Ярмак: Виробникам м’яса потрібно шукати нові ринки збуту своєї продукції Надійна гідравліка для українських аграріїв Олексій Пищик: Лізингові компанії активно підключаться до держпрограми з підтримки фермерів, що компенсує придбання сільгосптехніки Агрострахування дозволяє фермеру утриматися «на плаву» в критичній ситуації Алекс Ліссітса: Змінити ситуацію в аграрній галузі «косметичними ремонтами» не вийде "Українська аграрна платформа-2016" навчає малий та середній агробізнес виходу на експортні ринки Як правильно страхувати агроризики VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн Прибуток замість ризику або як фермеру захистити головний актив під час кризи Що треба знати, аби захистити свій бізнес від рейдерів DuPont Pioneer Україна оголошує конкурс врожайності «Піонер Максимум»

«Доообра ферма» и козий сыр

12 серпня 2015
Переглядів:
8692

«Доообра ферма» - небольшая семейная ферма, расположившаяся под Богуславом. Семья Тараса Ложенко занимается в основном производством молочных продуктов. В ассортименте «Доооброй фермы» и выдержанные козьи сыры, брынза, сладкие и соленые сырки, масло, сливки, кефир, творог, мясные продукты, и конечно же, мед.

 

Семейная ферма руководствуется принципом: «Сделай все сам, потому что лучше тебя это не сделает никто». Итересна она тем, что объединяет лучший европейский технологический опыт и трудолюбие украинских фермеров. Продукция «Доооброй фермы» - уникальна для Украины.

Хозяин фермы Тарас Ложенко рассказывает, что фермерство — это семейное дело, которое основал еще его отец. Он же обучил Тараса соблюдать все технологии питания и доения, что позволило увеличивать объемы производства и повысить качество козьего молока. Сначала начинали с небольшой козьей фермы. Благодаря отменному качеству молока продавали сырье на французские сырзаводы.

Со временем Ложенко решил производить козий сыр, мясные и молочные продукты. Фермер рассказывает, что в основном производимую на хозяйстве молочную и мясную продукцию продает друзьям и знакомым. Однако отменный вкус притягивает покупателей по всей стране, люди с удовольствием приезжают на ферму, чтобы своими глазами увидеть все детали производство. Более того, для детей поиграть с козлятами и телятами — сплошное удовольствие.

Сама сыроварня была специально спроектирована под небольшое помещение, однако укомплектована всеми необходимыми для производства позициями. Сыры научились делать по французской методике, много путешествуя по фермам Франции. Со знакомыми европейскими фермерами Ложенко работают до сих пор.

Небольшая ферма семьи Ложенко расположилась далеко от автомагистралей, что гарантирует экологичность всей продукции. Все животные фермы пасутся на пастбищах от ранней весны до поздней осени. Козы на «Доооброй ферме» живут, как на курорте: питаются свежей травой, содержатся в просторном помещении, что сказывается на приятном запахе и цвете молока. Доение происходит исключительно автоматическим способом.

Процесс производства козьего сыр — достаточно сложный, требует специальных знаний и строгого соблюдения всех технологических процессов. В отличии от крупных предприятий по производству сыра, семейная ферма имеет ряд преимуществ.

«Молоко все время должно менять кислотность. Если оно не меняет кислотность — нужно ждать. Мы можем ждать. У больших заводов есть только кнопочка «вкл», нет даже остановки линии. Если не получилась целая партия — они перетирают все в плавленый сыр. На заводах есть такие машины с острыми ножами — они перемалывают все в муку», - говорит хозяин фермы Тарас Ложенко.

По словам Ложенко, температура и режим влажности имеют ключевое значение для изготовления сыров. Сыры выдерживаются определенный период времени, в своем составе не содержат примесей и консервантов. Преимущество такой продукции в том, что сыры выдерживаются до полугода, в то время как производственные — меньше месяца.

Хозяин «Доооброй фермы» заверяет, что каждая приготовленная партия сыра уникальна по своему вкусу, потому что сыры изготавливаются вручную, исключительно из своего натурального молока. А качество продукции гарантируют проверки каждой партии в ветеринарной лаборатории и наличие всех необходимых сертификатов. 

В ближайшем будущем «Доообра ферма» планирует запустить производство йогуртов и кефиров. Хозяева фермы продолжают экспериментировать, выводя новые сорта сыров. Семья Ложенко верит, что ручное производство, и в частности изготовление украинских сыров — будущее мелких фермерских хозяйств.  

 

Ключникова Наталия, AgroNews.ua
Фото: галерея сайта "Доообра ферма"

12 серпня 2015 14:17
переглядів:
8692