Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території УкраїниРинок м'яса в першому півріччі продемонстрував зростанняЯк обрати оптимальний протруйник?ТОП-7 фактів про сільське господарство ШвейцаріїКомпанія DuPont Pioneer Україна представила результати агрономічних дослідів кукурудзиСтрахування озимих культур від осінньої посухи – додаткова гарантія стабільностіІталія на смак: ТОП-6 найкращих фермерських ринківПравда про садівництво: як створити прибутковий бізнес?Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування Як найкраще підготувати землю до весняної посівної Угорський досвід для українського АПК ДПЗКУ вже заготовила 2,5 млн тонн збіжжя з початку 2016/2017 МР Генетика як рушій прогресу Як обрати надійного страхового партнера 

Урожайність пшениці в Україні зросла, але її потенціал ще не вичерпаний - експерт

21 березня 2013
Переглядів:
17229
zerno.jpg

Середня врожайність пшениці за 12 років зросла до 28 цнт з гектара.

Про це сказав у четвер на круглому столі «Стан озимих і прогноз їх виробництва в Україні в 2013 р.» керівник служби бізнес-проектів ІА «АПК-Інформ» Родіон Рибчинський, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Якщо в 2000 році середня врожайність пшениці в Україні становила 19,8 ц / га, то до 2012 р. вона зросла до 28 ц / га. Урожайність кукурудзи за вказаний період зросла з 30,1 до 47,9 ц / га », - зазначив експерт.

Водночас, підкреслив він, навіть з урахуванням зазначеного зростання врожайність пшениці і кукурудзи, як і раніше поступається аналогічним показникам у провідних країнах-виробниках зернових. Так, у Франції, за наведеними даними, середня врожайність пшениці торік досягла 73,4 ц / га. Те ж саме можна відзначити і стосовно кукурудзи, врожайність якої в минулому році в Аргентині була зафіксована на рівні 77,1 ц / га, а в США - 77,4 ц / га.

Тим не менше, вважає Рибчинський, потенціал зростання продуктивності цих культур в Україні далеко не вичерпаний. «Подальше підвищення середньої врожайності основних українських зернових культур цілком можливо. Перш за все, за рахунок підвищення якості посівного матеріалу і широкого застосування передових агротехнологій в процесі їх виробництва», - підкреслив він.

21 березня 2013 16:00
переглядів:
17229